Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σενάρια "ολοκληρωτικού πολέμου" NATO-Ρωσίας "γεννούν" εξοπλισμούς και χρήμα!

04.10.2015 | 08:23

Σενάρια πολέμου με τη Ρωσία προωθούν συστηματικά “κύκλοι” του NATO. Τα σενάρια πολέμου δεν είναι ποτέ “αθώα”. Και τις περισσότερες φορές έχουν στόχο να προκαλέσουν μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα και κατά συνέπεια μεγάλα κέρδη! Αυτό συμβαίνει και τώρα με την εμμονή που κάποιων που θέλουν να παρουσιάσουν τη Ρωσία έτοιμη να …επιτεθεί στην Ευρώπη!

Αξιωματούχοι των βρετανικών ΕΔ “προτρέπουν” το NATO να «επανεξετάσει τα σενάρια του Ψυχρού Πολέμου» και να προετοιμαστεί για “μεγάλης κλίμακας πόλεμο” με τη Ρωσία! Όλα αυτά την στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στις επιχειρήσεις της Συρίας!

Όμως οι “ανησυχίες” έχουν και εξοπλιστικό κίνητρο.

Όπως γράφει το ρωσικό sputnik οι Βρετανοί -αλλά και πολλοί άλλοι- εκτιμούν ότι η Μόσχα έχει αρχίσει να δημιουργεί Ένοπλες Δυνάμεις πιο αποτελεσματικές σε σχέση μ΄ αυτές του NATO. Γι΄ αυτό και καλούν του ηγέτες των χωρών της Συμμαχίας “να επενδύσουν περισσότερα χρήματα στους εξοπλισμούς”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Sunday Express το Λονδίνο ανησυχεί για την ανάπτυξη και παραγωγή του νέου άρματος μάχης των Ρώσων. Το Armata όπως ονομάζεται είναι ένα άρμα νέας γενιάς με θωράκιση που το κάνει εξαιρετικά ανθεκτικό σε επιθέσεις από αντιαρματικά όπλα. Οι Βρετανοί επιτελείς ,γράφει η εφημερίδα επισημαίνουν ότι τα δικά τους
άρματα μάχης Challenger 2, φαίνεται να είναι ξεπερασμένα και αναποτελεσματικά σε σχέση με τα νέα ρωσικά άρματα μάχης. Την άποψη αυτή ουσιαστικά αποδέχτηκε ο αρχηγός των Βρετανικών ΕΔ.

Η Ρωσία έχει ανακοινώσει ότι θα αποκτήσει περίπου 2.300 άρματα Τ-14 Armata.

ΝΑΤΟΪκοί κύκλοι επισημαίνουν ακόμη ότι οι ρωσικές ΕΔ έχουν πλέον καλύτερες επιδόσεις στην ταχύτητα ανάπτυξης δυνάμεων σε σχέση με τους δυτικούς στρατούς.

Το sputnik γράφει μάλλον δηκτικά ότι “πήρε τουλάχιστον ένα μήνα για τις δυτικές χώρες για την ανάπτυξη 30.000 στρατιωτών σε πρόσφατες ασκήσεις, ενώ η Ρωσία είναι σε θέση να αναπτύξει έως 100.000 στρατιώτες μέσα σε 24 ώρες”.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ