Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σεϋχέλλες: Τα συντρίμμια δεν είναι της "εξαφανισμένης" Πτήσης ΜΗ370

14.07.2017 | 15:43
Η Μαλαισία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στις Σεϋχέλλες δεν προέρχονται από το αεροσκάφος της Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση MH370 από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες όταν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς τον Μάρτιο του 2014. Η τοποθεσία που βρίσκεται το αεροσκάφος, το οποίο εικάζεται ότι έχει καταπέσει στον Ινδικό Ωκεανό, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της παγκόσμιας αεροπορίας.

Διάφορα συντρίμμια έχουν περισυλλεγεί από νησιά του Ινδικού Ωκεανού και τις ανατολικές ακτές της Αφρικής, και τουλάχιστον τρία από αυτά τα κομμάτια έχει επιβεβαιωθεί ότι προέρχονται από το εξαφανισμένο Boeing 777. Οι Σεϋχέλλες ανέφεραν χθες ότι εντοπίστηκαν δύο κομμάτια από συντρίμμια που φαίνονταν να προέρχονται από το αεροσκάφος και ότι είχαν ενημερώσει τη Μαλαισία.

Ωστόσο, οι Αρχές της Μαλαισίας, αφού ήρθαν σε επαφή με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στις Σεϋχέλλες ζητώντας περισσότερες πληροφορίες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα κομμάτια αυτά δεν προέρχονται από το επίμαχο αεροσκάφος. "Η Ομάδα Ερευνών για την MH370 προχώρησε σε αξιολόγηση… και επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια δεν προέρχονται από ένα Boeing 777 ή κινητήρα Rolls Royce», ανέφερε σε ανακοίνωση ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Αζαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν.

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ