Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σφοδρές μάχες μεταξύ κούρδων και τζιχαντιστών στο Ιράκ

30.09.2014 | 13:06
Οι κουρδικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα στο βόρειο Ιράκ μια επίθεση σε τρία μέτωπα εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσαν αξιωματικοί των πεσμεργκά (οι κούρδοι μαχητές).
Οι επιχειρήσεις, οι οποίες άρχισαν πριν από τα χαράματα, διεξάγονται βορείως της πόλης της Μοσούλης, που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές, νοτίως της πετρελαϊκής πόλης του Κιρκούκ και εναντίον μιας πόλης στα συριακά σύνορα, διευκρίνισαν.

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός διευκρίνισε πως οι πεσμεργκά εισήλθαν στην πόλη Ράμπια, στα συριακά σύνορα, αφού κατέλαβαν δύο χωριά, το Ας-Σαουντίγια και το Μαχμουντίγια. "Οι στρατιώτες δίνουν μάχη στο κέντρο της Ράμπια", που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χλμ. βορείως της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ, διευκρίνισε.

Οι πεσμεργκά, υποστηριζόμενοι από αεροπορικά πλήγματα, επιτέθηκαν επίσης στην πόλη Ζούμαρ, περίπου 60 χλμ. από τη Μοσούλη και κοντά στη λίμνη του φράγματος της Μοσούλης.
Ο αξιωματικός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί, δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη φύση της αεροπορικής υποστήριξης.
Τα αεροσκάφη του ιρακινού στρατού πραγματοποιούν καθημερινές αποστολές πάνω από τη χώρα, ενώ αυτά του συνασπισμού, κυρίως αμερικανικά και γαλλικά, διεξάγουν στοχευμένες επιδρομές εναντίον εγκαταστάσεων του Ισλαμικού Κράτους.

Οι Ράμπια και Ζούμαρ είναι δύο τοποθεσίες των οποίων τον έλεγχο πήραν οι κουρδικές δυνάμεις κατά την εκτεταμένη επίθεση που εξαπολύθηκε τον Ιούνιο από το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο κατατρόπωσε τον ιρακινό στρατό, κυρίως στη Μοσούλη. Δύο μήνες αργότερα, οι τζιχαντιστές μαχητές είχαν πραγματοποιήσει μια επίθεση εναντίον των θέσεων των πεσμεργκά, οι οποίοι είχαν υποχρεωθεί να υποχωρήσουν.

Νοτιότερα οι κουρδικές δυνάμεις ανακατέλαβαν χωριά γύρω από το Ντακούκ τα οποία ελέγχονταν από τον Ιούνιο από το Ισλαμικό Κράτος. "Απελευθέρωσαν τα χωριά Σάαντ και Χάλεντ και πήραν τον πλήρη έλεγχο της ζώνης έπειτα από σκληρές μάχες", υπογράμμισε ο κούρδος στρατηγός Βέστα Ρασούλ.
Ο ίδιος διευκρίνισε πως οι πεσμεργκά συναντούν ισχυρή αντίσταση καθώς προωθούνται προς ένα άλλο χωριό, το Αλ-Ουάχντα, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νοτίως του Κιρκούκ.

Στο παρακάτω βιντεο οι Κουρδοι μαχητές έχουν αιχμαλωτήσει 3 τζιχαντιστές. Όπως θα δείτε τους εξευτελίζουν φτύνοντας τους κατάμουτρα και στην συνέχεια χτυπώντας τους.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Δείτε τα "Mad Max" Τανκς των Κούρδων! - ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Εκπαίδευση Κούρδων μαχητών απο τον γερμανικό στρατό

100.000 Κούρδοι της Συρίας στην Τουρκία - ΦΩΤΟ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ