Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντικός ρόλος της Intracom στην ανάπτυξη του ελληνικού πρωτότυπου UAV!

10.11.2014 | 14:20
Στην ανάπτυξη του ελληνικού μη επανδρωμένου πολιτικού αεροσκάφους (Hellenic Civil Unmanned Air Vehicle- HCUAV), συμμετέχει η IDE (Intracom Defense Electronics), μέλος της Intracom Holdings.

Ειδικότερα, η IDE είναι το νέο μέλος στην κοινοπραξία ανάπτυξης του ελληνικού μη επανδρωμένου πολιτικού αεροσκάφους το οποίο έχει αποστολή την υποστήριξη των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και δημόσιας ασφάλειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα HCUAV συγχρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και στην κοινοπραξία συμμετέχουν εγχώρια ερευνητικά ιδρύματα και ελληνικές εταιρείες.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η ανάπτυξη και η χρήση του HCUAV δίνουν σημαντικά πλεονεκτήματα στους φορείς ασφαλείας όπως δικτυοκεντρικός σχεδιασμός με αποστολή εικόνας ημέρα και νύχτα, γεω-αναφορά στόχων και αποτύπωση επιχειρησιακής κατάστασης σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας παράλληλα μειωμένο κόστος λειτουργίας και τεχνικής υποστήριξης ανά ώρα πτήσης.

Η IDE έχει έχει αναλάβει, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, την ευθύνη ολοκλήρωσης των σημαντικότερων και πιο κρίσιμων συστημάτων όπως οι ηλεκτρο-οπτικοί αισθητήρες, οι επικοινωνίες, οι κινητοί σταθμοί εδάφους καθώς και τα συστήματα ευφυούς λογισμικού με δυνατότητες ελέγχου διοίκησης και συντονισμού επιχειρήσεων. Ειδικά οι επικοινωνίες του HCUAV στηρίζονται στο καινοτόμο σύστημα ευρυζωνικών επικοινωνιών Spart@n της IDE, το οποίο παρέχει υπερσύγχρονη και αξιόπιστη υποδομή ασφαλών δίκτυο-κεντρικών επικοινωνιών με εξελιγμένες δυνατότητες μεταφοράς δεδομένων τακτικής κατάστασης και εικόνας σε πραγματικό χρόνο. Το σύστημα αυτό προσδίδει σαφή πλεονεκτήματα στην επίγνωση της κατάστασης και λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής ισχύος και αποτελεσματικότητας στις διάφορες επιχειρήσεις του HCUAV.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ,
IDE, HCUAV


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ