Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη Ελλήνων στρατιωτικών: "Καθαρά" κινητά βγάζει ο έλεγχος και στα διαγραμμένα αρχεία

14.03.2018 | 21:38
Πρώτη δημοσίευση:2018-03-14 18:52:09
Τελευταία ενημέρωση: 2018-03-14 21:38:09

Σε αναμμένα “κάρβουνα” κάθονται οι τουρκικές αρχές καθώς από τον έλεγχο τόσο στα αποθηκευμένα δεδομένα αλλά και στα διεγραμμένα αρχεία των τριών κινητών των δυο δεν προκύπτει κάνενα επιβαρυντικό στοιχείο. Δεν δεν μπορούν να “δέσουν” με κανέναν τρόπο την κατηγορία της κατασκοπείας ή οποιαδήποτε άλλη θα τους επέτρεπε και να παίξουν πάνω σε στέρεες βάσεις το παχινίδι των καθυστερήσεων.
Κάπως έτσι μπορεί να εξηγείται η σιγήν ιχθύος που τηρούν τα συνήθως αλλαλάζοντα τουρκικά μέσα για την έρευνα στα κινητά τηλέφωνα. Ταυτόχρονα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία το έργο του έλληνα τεχνικού εμπειρογνώμονα που βρίσκεται στην Τουρκία ο οποίος θα έχει πρόσβαση στις συσκευές των δυο στρατιωτικών και με την εξειδίκευση του θα μπορέσει να διαπιστώσει τα πάντα.

Επιπλέον, συνεχίζονται οι ενέργειες στο παρασκήνιο για να ενταθούν οι πιέσεις προς την Τουρκία ώστε να αλλάξει τροπάριο στο ζήτημα των δυο στελεχών του στρατού ξηράς και να σταματήσει την αβάσιμη αναβάθμιση ενός απλού μεθοριακού επεισοδίου.

Από την άλλη, είναι σαφές ότι η πολυεθνική άσκηση Ηνίοχος με ορμητήριο την Αδραβίδα εντείνει τον τουρκικό εκνευρισμό. Τα γεράκια της Άγκυρας έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα σενάρια των επόμενων ημερών που θα έχουν ως επίκεντρο των αποστολών περιοχές υψηλού συμβολισμού στο νοτιανατολικό Αιγαίο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ