Συνελήφθη ο Ισμαιλ Χ. Καράνταγι ως πραξικοπηματίας!

Ο πρώην αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ανακρίνεται για την ανατροπή του Ερμπακάν το 1997.

Συνελήφθη ο Ισμαιλ Χ. Καράνταγι ως πραξικοπηματίας!

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

     Η κυβέρνηση Ερντογάν εξακολουθεί να οδηγεί στη φυλακή τους «πασάδες» οι οποίοι ήταν οι πρωταγωνιστές των προσπαθειών ανατροπής ισλαμικών κυβερνήσεων.
     Αυτή τη φορά τη σειρά έχει ο πρώην αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Ισμαίλ Χακί Καράνταγι, οπου συνελήθφη στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη και αυτές τις ώρες ανακρίνεται από τον εισαγγελέα.
     Ο Καράνταγι το 1997 ήταν αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και με το «μετα-μοντέρνο» πραξικόπημα της 28ης Φεβρουαρίου είχε ανατρέψει μέσα σε λίγους μήνες την τότε φιλο-ισλαμική κυβέρνηση του Ντεζμετίν Ερμπακάν. Δεν ξεχνά κανείς πως λίγες ημέρες πριν είχε βγάλει τα άρματα μάχης στην περιοχή Σίντζαν της Άγκυρας ως προειδοποίηση για πραξικόπημα. Τώρα ο πρώην αρχηγός ανακρίνεται για τις ενέργειες αυτές και ενδέχεται να οδηγηθεί στη φυλακή ως ένας άλλος πραξικοπηματίας.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.