Σε ένα νέο κρεσέντο προκλήσεων κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο Μπαχτσελί υποστήριξε πως η ελληνική κυβέρνηση διαπράττει σοβαρό σφάλμα αν πιστεύει ότι μια ενδεχόμενη προσέγγιση με το Ισραήλ θα της παρέχει στρατιωτική θωράκιση έναντι της Άγκυρας.
«Αν η Ελλάδα επιθυμεί διαρκή ειρήνη και ηρεμία στην περιοχή μας, δεν πρέπει να λησμονεί ότι ο δρόμος προς αυτόν τον στόχο περνά μέσα από την οικοδόμηση φιλικών σχέσεων με τους γείτονές της», δήλωσε χαρακτηριστικά.
“Yunanistan tarihten ders almalı” MHP Genel Başkanı Bahçeli: Yunanistan kimle ittifak kurarsa kursun, hangi silahları alırsa alsın, komşularla barış tesis etmeden kendini güvende hissedemez. Bizi korkutmak için silahlanıyorsa aklından çıkarmasın, bizi hiçbir güç korkutamaz. https://t.co/3A8XxpzzVR
— TRT Haber Canlı (@trthabercanli) October 13, 2026
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, υπογράμμισε: «Η Ελλάδα οφείλει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι, εάν δεν αναγνωρίσει τα δικαιώματα της Τουρκίας και την κυριαρχία του Τουρκοκυπριακού Κράτους, δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής — ανεξάρτητα από το με ποιον συνάπτει συμμαχίες, ποιες συμφωνίες υπογράφει ή τι είδους οπλισμό αποκτά. Αν εξοπλίζεται για να μας τρομοκρατήσει, ας μην το βγάλει από το μυαλό της: καμία δύναμη δεν μπορεί να μας τρομοκρατήσει».




