Μπαχτσελί: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ασφαλής όποια συμμαχία και να κάνει»

«Κόκκινο πανί» για τον συγκυβερνήτη του Ερντογάν η συμμαχία Ελλάδας - Ισραήλ και τα εξοπλιστικά προγράμματα

Μπαχτσελί: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ασφαλής όποια συμμαχία και να κάνει»

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ένα νέο κρεσέντο προκλήσεων κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο Μπαχτσελί υποστήριξε πως η ελληνική κυβέρνηση διαπράττει σοβαρό σφάλμα αν πιστεύει ότι μια ενδεχόμενη προσέγγιση με το Ισραήλ θα της παρέχει στρατιωτική θωράκιση έναντι της Άγκυρας.

«Αν η Ελλάδα επιθυμεί διαρκή ειρήνη και ηρεμία στην περιοχή μας, δεν πρέπει να λησμονεί ότι ο δρόμος προς αυτόν τον στόχο περνά μέσα από την οικοδόμηση φιλικών σχέσεων με τους γείτονές της», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, υπογράμμισε: «Η Ελλάδα οφείλει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι, εάν δεν αναγνωρίσει τα δικαιώματα της Τουρκίας και την κυριαρχία του Τουρκοκυπριακού Κράτους, δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής — ανεξάρτητα από το με ποιον συνάπτει συμμαχίες, ποιες συμφωνίες υπογράφει ή τι είδους οπλισμό αποκτά. Αν εξοπλίζεται για να μας τρομοκρατήσει, ας μην το βγάλει από το μυαλό της: καμία δύναμη δεν μπορεί να μας τρομοκρατήσει».

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ