Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκοπιανό: Στην Αθήνα αύριο Τρίτη ο Μάθιου Νίμιτς

29.01.2018 | 10:42
Εβδομάδα έντονων διαβουλεύσεων για την ονομασία της πΓΔΜ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι επισκέψεις του Μάθιου Νίμιτς στην Αθήνα αύριο Τρίτη και στα Σκόπια την Τετάρτη.

«Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τα περιθώρια που υπάρχουν για την επίτευξη συμφωνίας στο Σκοπιανό», είναι το μήνυμα, που στέλνει, το Μαξίμου, μετά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, διαμηνύοντας ότι η εβδομάδα που ξεκινά, λόγω της επίσκεψης Νίμιτς σε Αθήνα και Σκόπια, είναι εβδομάδα εξελίξεων.

Ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, από την πλευρά του, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Καθημερινή" δηλώνει αισιόδοξος για την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής συμφωνίας μέσα σε λίγους μήνες, και χαρακτηρίζει ιστορικής σημασίας την πρόσφατη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ.

Η τελική στάση πάντως, που θα υιοθετήσουν οι ΑΝΕΛ, στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, θα αποφασιστεί, στην κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος, στις 2 μετά το μεσημέρι.

Την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο κατακερματισμού της όποιας λύσης για το Σκοπιανό εκφράζει η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα είναι υπονομευτικό για τα συμφέροντα της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ