Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σόϊμπλε: "Η Κύπρος να κατηγορεί μόνο τον εαυτό της"

21.03.2013 | 19:33
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε απόψε πως «λυπάται» για την αρνητική απόφαση του κυπριακού Κοινοβουλίου απέναντι στο σχέδιο δανεισμού με προϋπόθεση τη δασμολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων, αλλά δήλωσε πως η χώρα αυτή δεν πρέπει να κατηγορεί κανέναν άλλο παρά μόνον τον εαυτό της.
«Είναι μία πολύ σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο Σόιμπλε, μιλώντας στο δεύτερο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης της Γερμανίας ZDF και πρόσθεσε πως η Κύπρος δεν πρέπει να κατηγορεί κανέναν άλλον, πλην τον εαυτό της.
Ο Γερμανός υπουργός υπογράμμισε πως δεν πιστεύει ότι το «επιχειρηματικό μοντέλο» της Κύπρου είναι πλέον λειτουργικό και κάλεσε παράλληλα την κυβέρνησή της να δράσει άμεσα.
«Σε μία κατάσταση όπως αυτή, όταν υποβόσκει η χρεωκοπία, τότε οι πιστωτές θα πρέπει να συμμετάσχουν εάν θέλουν να αποφύγουν μία χρεωκοπία. Εάν θέλει κανείς να αποφύγει αυτήν την εξέλιξη, τότε οι τραπεζικοί επενδυτές θα πρέπει να κάνουν μία αντίστοιχη συνεισφορά. Εάν αυτό θα είναι μία συμμετοχή των ομολογιούχων και των τραπεζών (bail in), ή ένας δασμός, αυτό εναπόκειται στην ίδια την Κύπρο να το αποφασίσει», επεσήμανε ο Σόιμπλε, προειδοποιώντας συνάμα να αποφευχθούν οι «ανεύθυνες» αποφάσεις. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ