Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΟΜΑΛΙΑ: 12 νεκροί από επίθεση σε ξενοδοχείο

01.11.2015 | 12:17
Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε μεγάλο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ.
Οι μαχητές της Αλ Σεμπάμπ ανατίναξαν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στην είσοδο του ξενοδοχείου για να ανοίξουν ένα πέρασμα και να μπορέσουν να εισχωρήσουν στο εσωτερικό του κτηρίου, διευκρίνισε η αστυνομία.

Οι Σεμπάμπ επιζητούν την ανατροπή της υποστηριζόμενης από τη Δύση κυβέρνησης του Μογκαντίσου και έχουν και στο παρελθόν πραγματοποιήσει επιθέσεις σε ξενοδοχεία της σομαλικής πρωτεύουσας.
Στην ανακοίνωση των Σεμπάμπ, εκπρόσωπός τους αναφέρει ότι μαχητές της οργάνωσης εξακολουθούν να μάχονται μέσα στο ξενοδοχείο Sahafi, στο οποίο διαμένουν συνήθως δημόσιοι λειτουργοί και επιχειρηματίες. «Οι μουτζαχεντίν πήραν τον έλεγχο του ξενοδοχείου Sahafi, όπου διαμένουν αποστάτες και χριστιανοί κατακτητές», σημειώνει ο Αμπντουλαζίζ Αμπού Μουσάμπ στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ισλαμιστική οργάνωση.
Ωστόσο η στρατιωτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία (Amisom), η οποία πολεμάει τους Σεμπάμπ στο πλευρό της σομαλικής κυβέρνησης, διέψευσε την πληροφορία αυτή, διαβεβαιώνοντας ότι έχει τον πλήρη έλεγχο του ξενοδοχείου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ