Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σομαλία: 12 νεκροί μετα απο επίθεση αυτοκτονίας

28.02.2014 | 10:04
Η ισλαμιστική ομάδα αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την Πέμπτη την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 12 ανθρώπους.

Η αλ Σαμπάαμπ «πέτυχε τους στόχους της αρκετά καλά. Πολλά μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν», δήλωσε ο σεΐχης Αλί Μοχάμεντ Χουσέν, ανώτερο μέλος της ομάδας, η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα.

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, η οποία σημειώθηκε σε ένα καφενείο, μόλις 50 μέτρα από την έδρα της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας. «Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι μέσα και έξω από το καφενείο τη στιγμή της επίθεσης: πολίτες, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και των υπηρεσιών πληροφοριών», δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Από τη Νέα Υόρκη, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην κυβέρνηση της Σομαλίας και καταδίκασε με έντονο τόνο την επίθεση
. «Τα μέλη του Σ.Α. εξέφρασαν τη βαθιά τους ανησυχία για τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις της αλ Σαμπάαμπ στη Σομαλία» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Την περασμένη εβδομάδα η ισλαμιστική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για μία ακόμα επίθεση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να σκοτωθούν 12 άνθρωποι έξω από το προεδρικό μέγαρο της χώρας στη Μογκαντίσου.

Η κυβέρνηση της Σομαλίας μάχεται εναντίον της αλ Σαμπάαμπ εδώ και πολλά χρόνια. Τις προσπάθειές της αυτές υποστηρίζουν τόσο η Αφρικανική Ένωση όσο και η Κένυα, ιδιαίτερα μετά την πολύνεκρη επίθεση σε εμπορικό κέντρο τον Σεπτέμβριο στο Ναϊρόμπι όπου 67 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ