Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Στα Βαλκάνια τα σύνορα είναι υπό κράτηση" - Ποιος Ρώσος το δήλωσε

15.11.2013 | 12:01
“Τα Βαλκάνια σήμερα δεν είναι η πιο σταθερή περιοχή της Ευρώπης. Αρκετές αντιφατικές τάσεις και εξελίξεις μπορεί να μετατραπούν σε συγκρούσεις. Η σημερινή κατάσταση επιβάλλει προσεκτική προσέγγιση.Τα σύνορα των λεγόμενων βαλκανικών χωρών σήμερα στην πράξη είναι υπό κράτηση”.

Οι απόψεις αυτές ανήκουν στον Ρώσο πρέσβη στο Βελιγράδι και αποτελούν μεταξύ άλλων κι ένα μήνυμα προς τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου.Και βέβαια ποιοι αντέδρασαν στις δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη; Οι Τούρκοι οι οποίοι ...ανατριχιάζουν όταν ακούν τον Ρώσο πρέσβη να λέει:

“ Η επέτειος των Βαλκανικών πολέμων του 20ου αιώνα, βρίσκει τις ρωσο-σερβικές σχέσεις ακόμη πιο ισχυρές. Υπάρχουν μια σειρά από ευκαιρίες που είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι αμφιβάλλουν για το αν οι βαλκανικοί απελευθερωτικοί πόλεμοι, περάτωσαν την Οθωμανική κυριαρχία στην ΝΑ Ευρώπη. Το ισχυρό κράτος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας εκδιώχθηκε από τα Βαλκάνια, αλλά σήμερα συνεχίζει στην περιοχή αποτελεσματικά τον ιμπεριαλιστικό του αγώνα”.

Διαβάστε ακόμη:

"ΔΕΝ ανήκομεν εις της Δύσιν" - Άρθρο ταξίαρχου εα που θα προκαλέσει συζητήσεις

Επιδείνωση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις - ΑΟΖ το βασικό πρόβλημα "τσάμικο" θέτουν τα Τίρανα 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ