Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα χέρια των τζιχαντιστών το τελευταίο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Άσαντ;

05.12.2014 | 13:38
Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) προωθήθηκαν σε θέσεις γύρω από το στρατηγικής σημασίας στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία, όπως ανέφερε σήμερα μια ΜΚΟ.
Το ΙΚ, το οποίο ελέγχει από τον Απρίλιο το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας και της ομώνυμης πόλης Ντέιρ Εζόρ, κατέλαβε το χωριό αλ Τζάφρα, το οποίο γειτονεύει με την αεροπορική αυτή βάση, η οποία παραμένει στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η προέλαση αυτή προκαλεί μεγάλες δυσκολίες στους στρατιώτες οι οποίοι επανδρώνουν τη βάση, καθώς είναι πλέον σχεδόν περικυκλωμένοι και δεν τους απομένει πλέον παρά μόνο μια χερσαία δίοδος ανεφοδιασμού, δυτικά του αεροδρομίου.
Η αεροπορική αυτή βάση, την οποία είχαν κατασκευάσει οι Βρετανοί κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι εδώ και καιρό ένας από τους σημαντικότερους στόχους που επιδιώκει να καταλάβει το ΙΚ και οι τζιχαντιστές του, που έχουν εξαπολύσει νέα έφοδο τις τελευταίες ημέρες.Στον χάρτη με γκρι χρώμα οι περιοχές που εχει καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος και με κόκκινο οι περιοχές του καθεστώτος. Το μπλε σημείο δειχνει την περιοχή που εξελίσσεται η μάχη.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών, 30 στρατιωτικοί και παραστρατιωτικοί σκοτώθηκαν στις μάχες, όπως και 27 τζιχαντιστές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο διευκρίνισε πως δύο μέλη των δυνάμεων του καθεστώτος αποκεφαλίστηκαν μετά την αιχμαλώτισή τους.

Χθες Πέμπτη οι μαχητές του ΙΚ απέσπασαν δύο άρματα μάχης, ένα θωρακισμένο όχημα, πυροβόλα και αυτόματα όπλα.

Πέραν των μαχών στην πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία Ντέιρ Εζόρ, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι τουλάχιστον 15 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε ένα αεροπορικό πλήγμα του διεθνούς συνασπισμού εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής του ΙΚ κοντά στην Μπου Καμάλ, στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ