Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Άγκυρα ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ

14.02.2018 | 16:03
Στην Άγκυρα θα βρίσκεται από τις 15 έως τις 16 Φεβρουαρίου ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον στην Τουρκία, ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ ενώ διαψεύδει δημοσιεύματα περί συνάντησης του κ. Πάιατ με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert η συνάντηση του κ. Πάιατ θα είναι υπηρεσιακή και μια επίσκεψη ρουτίνας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι δεν θα συναντήσει Τούρκους αξιωματούχους και η επίσκεψη πραγματοποιείται επί τη ευκαιρία της επίσκεψης Τίλερσον - Μίτσελ στην Άγκυρα.

Σημειώνεται ότι στην ατζέντα Τίλερσον - Μίτσελ αλλά και και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων θα είναι θέματα που αφορούν την ενέργεια.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, ο πρέσβης των ΗΠΑ επισκέπτεται την Άγκυρα για διαβουλεύσεις με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, τον υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Γουές Μίτσελ και αρκετούς περιφερειακούς ομολόγους του για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων. Στις συναντήσεις αυτές θα συζητηθεί επίσης και η «φιλόδοξη», όπως χαρακτηρίζεται από την αμερικανική πρεσβεία, ενεργειακή ατζέντα των ΗΠΑ. Μάλιστα, θεωρείται ότι ο συντονισμός με πρέσβεις από το Μπακού έως το Βελιγράδι είναι απαραίτητος για τη στρατηγική των ΗΠΑ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ