Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο εργοστάσιο που παράγει κέρματα ο ΑΝΥΕΘΑ!

08.05.2015 | 16:48
Επίσκεψη στο εργοστάσιο που παράγει κέρματα έκανε ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος. Τέτοιες μέρες τέτοιες επισκέψεις προκαλούν σχόλια που κινούνται μεταξύ σοβαρού κι αστείου για το τι …κέρματα θα παράγει το εργαστάσιο, αν και τα σενάρια περί δραχμής έχουν απομακρυνθεί.

Την Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου στο Κεφαλόβρυσο του νομού Ιωαννίνων, επισκέφθηκε,, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο αποτελεί θυγατρική εταιρεία του πολιτικού σκέλους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ).

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δρομολογήσει τις διαδικασίες για κλείσιμο του εργοστασίου, θέτοντάς το υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, ωστόσο ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, διέκοψε τη διαδικασία αυτή. Σήμερα το εργοστάσιο απασχολεί 56 εργαζόμενους και είναι 100% αυτοχρηματοδοτούμενο, δηλαδή με τις εργασίες που εκτελεί καλύπτει το κόστος λειτουργίας του χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός.

Τον ΑΝΥΕΘΑ υποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι και ο διευθυντής του εργοστασίου. Ξεναγήθηκε στους χώρους παραγωγής και ενημερώθηκε για τις παραγωγικές δυνατότητες της μονάδας. Όπως επισημάνθηκε το χυτήριο έχει διακόψει τη λειτουργία του από 2010, ωστόσο το εργοστάσιο παράγει κέρματα, καθώς και το μεταλλικό τμήμα της βάσης βλημάτων. Στην παρούσα περίοδο εκτελούνται παραγγελίες για κέρματα από διάφορες χώρες.

Παρουσία του ΑΝΥΕΘΑ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο εργοστάσιο με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων. Συμμετείχαν εργαζόμενοι, τοπική αυτοδιοίκηση και άλλοι τοπικοί παράγοντες, συζητήθηκαν όλα τα θέματα και έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα επόμενα βήματα με στόχο την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας. Ο ΑΝΥΕΘΑ τόνισε πως είναι δεσμευτική η πολιτική βούληση της κυβέρνησης να δοθεί ουσιαστική και μόνιμη λύση στην συγκεκριμένη μονάδα στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Ακολούθως ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος επισκέφθηκε το στρατιωτικό φυλάκιο στους Δρυμάδες στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ