Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον αέρα οι πυραυλάκατοι του Πολεμικού Ναυτικού στην Ελευσίνα! Συναγερμός στο ΥΠΕΘΑ

21.10.2014 | 15:54
Επικίνδυνα παιχνίδια με τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας και τις πυραυλακάτους του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες εργαζόμενοι έχουν αγανακτήσει και αναζητούν λύση για τα δεδουλευμένα τους και το Πολεμικό Ναυτικό ανησυχεί πλέον σοβαρά για την πυραυλάκατο ΡΙΤΣΟΣ που είχε σχεδόν έτοιμη και τις άλλες δύο που έχουν ακόμη μεγάλο ναυπηγικό έργο για να ολοκληρωθούν.

Το ΠΝ “καίγεται” για την παράδοση των πλοίων τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας, ανάλογης μ΄ αυτή που μέχρι πρόσφατα είχαμε βιώσει και στον Σκαραμαγκά με τα υποβρύχια.

Με δεδομένη λοιπόν την εμπειρία του Σκαραμαγκά και την επιτυχία του πειράματος να αναλάβει το ΠΝ την τύχη του προγράμματος των υποβρυχίων υπάρχουν σκέψεις για επανάληψη της “συνταγής” στην Ελευσίνα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι σε αντίθεση με τον Σκαραμαγκά η διοίκηση της Ελευσίνας δεν είναι συνεργάσιμη. Μαζί της κι ένα μέρος των εργαζομένων οι οποίοι δεν συζητούν οποιαδήποτε άλλη λύση εκτός από την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

ΥΠΕΘΑ και Πολεμικό Ναυτικό βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού καθώς ανησυχούν για την τύχη των πυραυλακάτων. Η λογική που επικρατεί στο ΥΠΕΘΑ -δικαιολογημένα- είναι ότι “με την Ελευσίνα ξεπεράσαμε κάθε όριο ανοχής και υπομονής”.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Απρίλιο του 2013 με τροπολογία τα Ναυπηγεία Ελευσίνας είχαν πάρει 25 εκατομμύρια ευρώ με μοναδική υποχρέωση να παραδώσει μέσα σε εννιά μήνες τον Ρίτσο. Έχουμε Οκτώβριο του 2014 και ο Ρίτσος δεν έχει παραδοθεί.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ