Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στρατιωτική παρέλαση Θεσσαλονίκη – 28 Οκτωβρίου 2018: Καιρός και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

27.10.2018 | 18:11
Η στρατιωτική παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη και όσα πρέπει να γνωρίζετε. Με τι καιρό θα γίνει η παρέλαση και ποιές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι σε εφαρμογή.

Στρατριωτική παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2018 αύριο, Κυριακή, και ήδη έχουν μπει σε εφαρμογή οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη. Από την αρμόδια Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Με τι καιρό θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση και οι μαθητικές παρελάσεις

Ο καιρός την Κυριακή, 28η Οκτωβρίου – Στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και από το μεσημέρι στα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες παροδικά αυξημένες νεφώσεις με την ορατότητα να είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά της ΕΜΥ για το τι καιρό θα κάνει στις παρελάσεις (μαθητικές παρελάσεις και στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη), στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος. Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός στην στρατιωτική παρέλαση την 28η Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής επετείου του «ΟΧΙ» σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Λίγες βροχές μόνο αναμένονται αρχικά στα δυτικά και από το μεσημέρι στα βόρεια της χώρας οι οποίες θα έχουν τοπικό χαρακτήρα.

Τα μέτρα για την Παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2018

Στρατιωτική παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2018 αύριο Κυριακή, και μπήκαν ήδη σε εφαρμογή οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη. Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο του εορτασμού του Πολιούχου Αγ. Δημητρίου και της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου, στον κεντρικό Δήμο της πόλης μας θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις, συνεπεία οποίων θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

(1) Από ώρα 03.00 και μέχρι να ολοκληρωθεί η στρατιωτική πααρέλαση, η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11.00 ώρα της ίδιας ημέρας θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Γ.Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ.Κυδωνιών.
30ης Οκτωβρίου , καθ’ όλο το μήκος της.
Μ.Μπότσαρη – Καραϊσκάκη – 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή.
Γ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Μ.Αλεξάνδρου μέχρι τη Λ.Στρατού.
Στρ. Ναπολ. Ζέρβα, καθ’ όλο το μήκος της.
Εθν. Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι τη Λ.Νίκης.
Γκύζη, καθ’ όλο το μήκος της.

(2) Από ώρα 05.00 και μέχρι να ολοκληρωθεί η στρατιωτική παρέλαση, λόγω της παράταξης των μηχανοκίνητων τμημάτων, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Γ.Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ.Κυδωνιών.
30ης Οκτωβρίου, καθ’ όλο το μήκος της.

(3) Από ώρα 07.00 σταδιακά και μέχρι πέρατος της παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

Μ.Μπότσαρη – Καραϊσκάκη – Καλλιδοπούλου, 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Στρατηγού Κακαβού.
Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή.
Σουλιώτη, στο τμήμα της από τη Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ.Κακαβού.
Εθν. Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι τη Λ.Νίκης. παρέλαση 28 Οκτωβρίου
Πλέον των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την παρέλαση, θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:
Αγίας Τριάδος, στο τμήμα της από την Λ.Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Βασ.Γεωργίου, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 15.00 της 25-10-2018 μέχρι ώρα 15.00 της 28-10-2018.
Στο παρκινγκ, που βρίσκεται όπισθεν της εξέδρας των επισήμων της παρέλασης επί της οδού Αθαν.Σουλιώτη, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00 της 27-10-2017 μέχρι πέρατος της παρέλασης στις 28 Οκτωβρίου 2018.
Στρατηγού Κακαβού, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00 της 27-10-2018 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2018.
Αθαν.Σουλιώτη, στο τμήμα της από τη Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ.Κακαβού, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00 της 27-10-2018 μέχρι να ολοκληρωθεί η παρέλαση 28 Οκτωβρίου.
Καλλιδοπούλου, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00 της 27-10-2018 μέχρι να ολοκληρωθεί η παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2018.
Ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, διακοπές της κυκλοφορίας θα γίνουν και στους γύρω δρόμους.

Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση από την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Πρωινές ώρες της Κυριακής 28 Οκτωβρίου 2018, λόγω των παρελάσεων σε Δήμους και Δημοτικές Κοινότητες του Νομού μας, ενδέχεται να υπάρξουν μικρής έκτασης κυκλοφοριακά προβλήματα.

Παρακαλούνται οι κύριοι οδηγοί να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω αναφερομένους δρόμους. Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας, με το σύνολο της δυνάμεώς της και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι. Η Ελληνική Αστυνομία και η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ζητά την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ