OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Στρατιωτικοί «κομπάρσοι» σε εκδηλώσεις!

15/02/2014 - 14:01
Share on FacebookShare on Twitter

Οι στρατιωτικοί είναι και κάτι που όλοι εμείς οι υπόλοιποι δείχνουμε να το ξεχνάμε,θεωρώντας δεδομένο ότι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν οτιδήποτε μόνο και μόνο επειδή φορούν στολή. Οι στρατιωτικοί λοιπόν είναι εργαζόμενοι -χωρίς το και- και την στολή την φορούν για να εκτελούν συγκεκριμένες αποστολές. Στις οποίες εξ όσων γνωρίζουμε δεν συμπεριλαμβάνεται η χρησιμοποίησή τους ως “κομπάρσοι” εκδηλώσεων!

Τα γράφουμε αυτά με αφορμή ένα έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, το οποίο αναφέρεται στις συνεχείς και αναίτιες παραβιάσεις ωραρίου των στρατιωτικών. Και σ΄αυτό το έγγραφο αναφέρεται το εξής απίθανο για όσους είναι εκτός στρατεύματος και το διαβάζουν αλλά δυστυχώς πολύ συνηθισμένο για τους στρατιωτικους μας.

Γράφουν οι στρατιωτικοί:

Ωράριο Εργασίας
1. Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την Νομοθεσία το ωράριο εργασίας και των Στρατιωτικών ορίζεται σε 40 ώρες εβδομαδιαίως.

2. Το τελευταίο χρονικό διάστημα και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας από μεγάλο αριθμό μελών μας, μας γνωρίστηκε ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός υπηρεσιών αλλά και απασχολήσεων του προσωπικού εκτός ωραρίου με αποκορύφωμα την δγή για το σύνολο του προσωπικού (της Φρουράς Ιωαννίνων αλλά και αντιπροσωπεία των υπολοίπων φρουρών της Ηπείρου) να παρευρεθεί στην ΛΑΦΙ ένστολο, στην εκδήλωση με θέμα: »Με όπλο το Σταυρό στα πεδία των μαχών: Η παρουσία και το έργο των Στρατιωτικών Ιερέων στους Βαλκανικούς πολέμους 1912 – 1913» το απόγευμα (18:30) της 12 Φεβρουαρίου 2014. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι το συνολικό εφαρμοζόμενο ωράριο εργασίας με συνυπολογιζόμενες τις εκάστοτε δραστηριότητες – υπηρεσίες (Υπηρεσίες διανυκτερεύσεως, νυχτερινές εκπαιδεύσεις, παρελάσεις – αγήματα, εβδομαδιαίες υπηρεσίες, αντιπροσωπείες κλπ) να αυξάνεται κατά πολύ, πέραν του προβλεπόμενου”.

Για να το καταλάβουν όσοι πιθανόν δεν κατάλαβαν οι στρατιωτικοί κλήθηκαν θέλοντας και μη να φορέσουν τη στολή τους και να παρακολουθήσουν την εκδήλωση η οποία πιθανότατα θα ήταν ενδιαφέρουσα. Αλλά αυτό δεν κάνει αποδεκτό ότι με μια διαταγή στέλνουμε τους στρατιωτικούς σε μια εκδήλωση μόνο και μόνο για να εξασφαλιστεί …η πληρότητα της αίθουσας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Κι ούτε η τελευταία. Και δεν ξεχνάμε ότι το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου εδώ και κάμποσους μήνες χρησιμοποιεί στελέχη των ΕΔ ως …ντεκόρ στα σκαλιά του Μαξίμου κάθε φορά που κάποιος ξένος επίσημος τα ανεβαίνει.

Οι στρατιωτικοί από την Ήπειρο πάντως που εκπροσωπούνται από την εκεί Ένωση επειδή …φως δεν βλέπουν προτείνουν για το ωράριο και τις απαλλαγές:

•Με τις έως τώρα αποφάσεις για 24ωρη συνεχόμενη προσφορά εργασίας δίνεται μόνο απαλλαγή μιας ημέρας (8ωρη απαλλαγή από εργασία). Για να εφαρμόζεται η Νομοθεσία για 40ωρη εβδομαδιαία προσφορά εργασίας, προτείνεται:
          
•Για 24ωρη υπηρεσία να δίνεται δύο (2) ημέρες απαλλαγή (δύο 8ωρα εργασίας) όταν η υπηρεσία που εκτελείτε είναι καθημερινή και τρείς (3) ημέρες απαλλαγή (τρία 8ωρα εργασίας) όταν η 24ωρη υπηρεσία είναι αργία καθώς και μία (1) ημέρα απαλλαγή όταν εκτελούν αντιπροσωπείες, παρελάσεις, αγήματα κατά τις αργίες ή σε ώρες εκτός ωραρίου.
            
β. Η χορήγηση αποζημίωσης για νυχτερινή εργασία καθώς και για εργασία τις αργίες ανά υπηρεσία. Η παραπάνω αποζημίωση καθώς και η απαλλαγή από την υπηρεσία χορηγείται στους υπόλοιπους ένστολους (Σώματα Ασφαλείας) που ανήκουν στο ειδικό μισθολόγιο.

Διαβάστε ακόμη:

Ποιοι στρατιωτικοί καλούν τη κυβέρνηση «να το βάλει στα πόδια»!

Tags: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Related Posts

F-16 - F-35
ΓΕΑ

ΓΕΑ: Προσομοιωτές μαχητικών F-16 και F-35 και VR στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Λαμιέων [pics]

15/03/2026 - 20:24
Δένδιας - Βοτρίν
ΥΕΘΑ

Δένδιας και Βοτρίν συζήτησαν για τον εμπλουτισμό της Συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας και Γαλλίας

13/03/2026 - 13:57
Κίμων
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Δαβάκης: Όχι, οι φρεγάτες «Κίμων» και «Ψαρά» δεν έχουν προσεγγίσει και ούτε συνεργάζονται με το Ισραήλ

13/03/2026 - 12:31

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: To 1964 οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ αποβιβάζονται στην Κύπρο

ΓΕΑ: Προσομοιωτές μαχητικών F-16 και F-35 και VR στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Λαμιέων [pics]

Ιράν: «Δεν ζητάμε ούτε εκεχειρία ούτε διαπραγματεύσεις – Τα αποθέματα ουρανίου μας είναι θαμμένα κάτω από τα ερείπια»

FT: Υπουργοί της ΕΕ θα συζητήσουν το ενδεχόμενο να επεκταθεί η επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» στα Στενά του Ορμούζ

Κουβέιτ: Ιρανική επίθεση σε βάση των ΗΠΑ και της Ιταλίας – Καταστράφηκε ιταλικό MQ-9

IDF: Οι επιχειρήσεις επεκτείνονται στο κεντρικό και δυτικό Ιράν – Στο στόχαστρο κέντρα διοίκησης και ελέγχου

Ισραήλ: Ενέκρινε «έκτακτο» κονδύλι στον προϋπολογισμό για στρατιωτικές δαπάνες

Η Βρετανία εξετάζει την αποστολή drones και ναρκαλιευτικών πλοίων για να «κρατήσει ανοιχτά» τα Στενά του Ορμούζ

Top News

Δημήτρης Αλεξάνδρου για Ρία Ελληνίδου: Το λάθος στο βίντεο το έκανα εγώ, ο χρόνος δείχνει κάποιες καταστάσεις

Αθηνά Οικονομάκου και Μπρούνο Τσερέλα στις Γαλλικές Άλπεις - Οι πρώτες εικόνες που δημοσιοποίησαν

Akylas για τα μηνύματα θαυμαστών του: Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όσους δεν έχω απαντήσει ακόμη

Νίκος Κουρής: Θεώρησα σωστό να δημοσιοποιήσω το πρόβλημα της υγείας μου αλλά και τον γάμο μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert