Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Στρατιωτικοί σε κατάθλιψη να γιορτάσουν τι;" - Κείμενο αποστράτων κατά κυβέρνησης

21.11.2013 | 10:12
“Τι ακριβώς γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα;”

Το ερώτημα θέτουν οι απόστρατοι που δημιούργησαν την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αποστράτων με αφορμή την σημερινή ημέρα.

Σε κείμενό τους γίνονται αναφορές όχι μόνο στις περικοπές που έχουν υποστεί εν ενεργεία και απόστρατοι αλλά και στα αδιέξοδα που έχουν προκληθεί στις ΕΔ,με θέματα όπως αυτά των υποβρυχίων και της αμυντικής βιομηχανίας.Επισημαίνουν ότι οι συνεχείς περικοπές και η απαξίωση των στρατιωτικών δεν μπορεί παρά να έχει επιπτώσεις στο ηθικό των ΕΔ .

Το κείμενο των απόστρατων της ΣΕΑΑ:

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΓΙΟΡΤΕΣ ;
Στις 21 Νοεμβρίου γιορτάζουν οι ένοπλες δυνάμεις, είναι η μέρα τους. Θα γίνουν εκδηλώσεις, θ’ ακουστούν πανηγυρικοί, θα περισσέψουν υμνητικά λόγια από επίσημα χείλη. Οι γιορτές πάντα γίνονται για να θυμίσουν και να τιμήσουν κάποιο ευχάριστο γεγονός. Τι καλό όμως συμβαίνει στους στρατιωτικούς για να γιορτάσουν ;


"...εκφράζουμε την αγωνία μας γιατί ο κατήφορος προς την εξαθλίωση που επιλέγουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων δεν μπορούν παρά να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στο ηθικό, αυτή την πρωταρχική προϋπόθεση για τη αποτρεπτική δύναμη των ενόπλων δυνάμεων"
 Όταν τα μέσα που διατίθεται για να υπηρετήσουν την αποστολή τους είναι περιορισμένα πώς να γιορτάσουν ;
Όταν τα τρία καινούργια υποβρύχια κινδυνεύουν να παροπλιστούν πριν ακόμα μπουν στη δράση πώς να γιορτάσουν ;
Όταν οι αμυντικές βιομηχανίες κλείνουν πώς να γιορτάσουν ;
Όταν μέσα σε τέσσερα χρόνια οι οικονομικές αποδοχές τους πετσοκόφτηκαν κατά το ήμισυ πώς να γιορτάσουν ;
Όταν δεν μπορούν να παρέχουν στις οικογένειές τους τα στοιχειώδη πώς να γιορτάσουν ;
Όταν καταφεύγουν στα συσσίτια για να κοροϊδέψουν την πείνα τους πώς να γιορτάσουν ;
Όταν δεν μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους πώς να γιορτάσουν;
Όταν η ανέχεια τους οδηγεί στην κατάθλιψη πώς να γιορτάσουν;
Όταν οι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες αντιμετωπίζονται από την ηγεσία με διοικητικά και πειθαρχικά μέτρα πώς να γιορτάσουν ;

Εμείς οι απόστρατοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, έχοντας υποστεί τις ίδιες περικοπές στις συντάξεις μας, στεκόμαστε στο πλευρό των εν ενεργεία συναδέλφων μας και είμαστε συμπαραστάτες σε κάθε διεκδικητικό τους αγώνα. Παράλληλα εκφράζουμε την αγωνία μας γιατί ο κατήφορος προς την εξαθλίωση που επιλέγουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων δεν μπορούν παρά να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στο ηθικό, αυτή την πρωταρχική προϋπόθεση για τη αποτρεπτική δύναμη των ενόπλων δυνάμεων. Επί πλέον η γενική αυτή απαξίωση αναπόφευκτα οδηγεί σε απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων καθώς και σε περιορισμό δημοκρατικών ελευθεριών .

Θεωρούμε ότι τα προβλήματα είναι κοινά με αυτά όλου του Ελληνικού λαού για αυτό στεκόμαστε στο πλάι του αγωνιζόμενοι για ελευθερία, ισότητα δικαιοσύνη . Αυτά τα προβλήματα μας έχουν κατεβάσει στους δρόμους του αγώνα για τον τερματισμό επί τέλους του « σωσίματος της χώρας», τη διεκδίκηση όσων μας έχουν πάρει, την αποκατάσταση της Εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας της χώρας.

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα
Ομάδα Συντονισμού  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένοπλες Δυνάμεις : Ένα βίντεο για όσους επέλεξαν τα δύσκολα και σήμερα "γιορτάζουν" μόνοι

Αβραμόπουλος: "Η Ελλάδα παραμένει όρθια και υπερήφανη"


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ