Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

To Su-35 σε ένα απίστευτο βιντεο

20.02.2017 | 11:00

Πρώτη Δημοσίευση: 2017-02-19 19:00:07
Τελευταία Ενημέρωση: 2017-02-20 11:00:07

H Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα πρόσφατα πλάνα των Su-35S,
μια αναβαθμισμένη έκδοση του Su-27, το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται για την ικανότητα ελιγμών του αλλά και όπλα τελευταίας τεχνολογίας και ραντάρ που έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύουν τα αεροσκάφη stealth των ΗΠΑ.

Τα πλάνα δείχνουν τα Su-35s φορτώμενα με προηγμένα βλήματα αέρος αέροςτη στιγμή που απογειώνονται από το διάδρομο και να εκτελούν εντυπωσιακούς ελιγμούς.

Tα Su-35s είναι μαχητικά με ιδιαίτερα μεγάλη ευελιξία και θεωρούνται ίσως από τα πιο αποτελεσματικά μαχητικά 4,5γενιάς ικανά να εξασφαλίσουν αεροπορική υπεροχή συνδυαστικά με την ικανότητα προσβολής επίγειων στόχων με υψηλή ακρίβεια.

Αποτελούν την απάντηση της Ρωσίας στην απαίτηση αεροπορικής υπεροχής συνδυαστικά με τα υπό ανάπτυξη 5ης γενιάς T-50 PAK-FA με χαρακτηριστικά Stealth τα οποια όμως σημειώνουν καθυστέρηση στην είσοδο σε υπηρεσία που τοποθετείται πλέον μετά το 2020-22.
 
Τα Su-35 αποτέλεσαν τον ορισμό της εναέριας απειλής με την η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη η κατηγορία μαχητικών 5ης γενιάς των ΗΠΑ όπως το F-22A Raptor και το F-35 Lightning II τα οποία διαθέτουν χαρακτηριστικά Stealth προκειμένου να είναι αθέατα από εχθρικά μαχητικά.Ειδικότερα η χαμηλή παρατηρησιμότητα εξασφαλίζει σε συνδυασμό με άλλα χαρακτηριστικά ικανότητα προσβολής από μεγάλες αποστάσεις ή εναλλακτικά αποφυγή εμπλοκής προκειμένου να μην εμποδιστεί η εκτέλεση μιας αποστολής κρούσης (όπως φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση του διακλαδικού μαχητικού κρούσης F-35).

Πάρα τάυτα το επίπεδο απειλής που αντιπροσωπέυουν τα μαχητικά Su-35 απέναντι στα υφιστάμενα αμερικάνικα μαχητικά 4ηε γενιάς F-15C/D και F-16C/D προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF). Οι ανησυχία αυτή όπως φαίνεται επεκτείνεται και σε οτι αφορά τα μαχητικά F-35 τα οποία θυσιάζουν τις ανώτερες πτητικές επιδόσεις στο βωμό του σχεδιασμού Stealth με αποτέλεσμα να είναι υποδέστερα σε ευελιξία από το Su-35 όπως δήλωσε αξιωματούχος με πτητική εμπειρία στο site nationalinterest.org

Η Κίνα περιμένει επίσης να παραλάβει τα νέα ρωσικά μαχητικά, κάτι που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να μελετήσουν πως ακριβώς θα αντιμετωπίσουν την απειλή του Su-35 σε περίπτωση πολεμικής συμπλοκής στην Ευρώπη ή στον  Ειρηνικό.

Πάντως τα ρωσικά μαχητικά αν και διαθέτουν κορυφαίες αεροδυναμικές επιδόσεις και βλήματα μεγάλου βεληνεκούς, υστερούν σύμφωνα με εκτιμήσεις στον τομέα της υποστήριξης, της αξιοπιστίας και στον κύκλο ζωής συστημάτων (όπως κινητήρες, ραντάρ,ηλεκτρονικά) κάτι που δεν τονίζεται σε όλες τις ανάλογες συγκρίσεις.  

Με δεδομένη την παραγωγή τους σε μικρούς αριθμούς συγκριτικά με τα νουμερα μαχητικών στις ΗΠΑ και την προβληματική ρωσική υποδομή τεχνικής υποστήριξης σε βάθος χρόνου, η εμπειρία σε μεγάλους χρήστες όπως Ινδία και Κίνα, έχει δείξει οτι οι διαθεσιμότητες των μαχητικών αυτών είναι ένα μόνιμο πρόβλημα, αν και παραμένουν σημαντική απειλή στον αέρα απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. 

Βίντεο: Το μοναδικό μαχητικό Su-35 

Με πληροφορίες από το businessinsider

Απόδοση Αγγελική Μαξούρη 


Διαβάστε επίσης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για ένα εκπληκτικό αεροσκάφος σ'ένα βίντεο

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ