Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Νέες παραβιάσεις της εκεχειρίας κατέγραψαν ρωσικές και τουρκικές δυνάμεις

10.03.2019 | 12:27
Η ρωσική πλευρά στην επιτροπή Ρωσίας-Τουρκίας για την επιτήρηση της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία, ανέφερε εννέα παραβιάσεις της εκεχειρίας κατά το τελευταίο 24ωρο.

Η τουρκική πλευρά κατέγραψε 33 παραβιάσεις της εκεχειρίας σύμφωνα με το αρμόδιο κέντρο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Στην διάρκεια του τελευταίο 24ωρου, η ρωσική πλευρά στην Επιτροπή Ρωσίας-Τουρκίας για τις παραβιάσεις της Κοινής Συμφωνίας, ανέφερε 9 περιπτώσεις πυροβολισμών, στην Λατάκια (5) στο Ιντλίμπ (2) και στην Χάμα (2). Η τουρκική πλευρά κατέγραψε 33 περιπτώσεις παραβίασης της εκεχειρίας, στο Χαλέπι (10) στην Λατάκια (4) στο Ιντλίμπ (13) και στην Χάμα (6), ανέφερε το ίδιο κέντρο στην ημερήσια αναφορά του.

Την ίδια στιγμή όμως, περισσότεροι από 900 πρόσφυγες από την Συρία επέστρεψαν στις εστίες του από την Ιορδανία και τον Λίβανο, μέσα στο τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το Κέντρο Συμφιλίωσης των Αντιμαχόμενων Πλευρών και Παρακολούθησης της Μετανάστευσης των Προσφύγων, στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

“Στην διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, συνολικά 913 πρόσφυγες επέστρεψαν στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας. 89 πρόσφυγες (27 γυναίκες και 45 παιδιά) από τον Λίβανο [για την Συρία] και 824 πρόσφυγες (247 γυναίκες και 420 παιδιά) επέστρεψαν από την Ιορδανία,” ανέφερε το παραπάνω κέντρο στην ημερήσια αναφορά του.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ