OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΝ

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Τι συνεργασία ξεκινά με την περιφέρεια Αττικής

09/02/2013 - 00:12
Share on FacebookShare on Twitter

Άργησε, αλλά τελικά υλοποιήθηκε το εγχείρημα του ΥΦΕΘΑ Δημήτρη Ελευσινιώτη για τη ΣΝΔ. Την Τετάρτη υπεγράφη Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής – Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και της ΣΝΔ. Το Πρωτόκολλο συνεργασίας αφορά σε θέματα περιβαλλοντολογικά, συνεργασίας μεταξύ Φορέων του Δημοσίου, στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών κ. ά.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος στην ομιλία του τόνισε τη δυνατότητα συμμετοχής των ΕΔ στην τεχνολογική αναβάθμιση της χώρας και συνεχάρη τις δύο πλευρές για την πρωτοβουλία τους. Επίσης, κατέστησε σαφές ότι, το ΥΠΕΘΑ θα βρίσκεται στο πλευρό τους αφού οι ΕΔ δείχνουν εμπράκτως ότι βρίσκονται στο πλευρό της κοινωνίας καθημερινά.

Η συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην ευρύτερη αναβάθμιση της χώρας είναι εφικτή και μέσα απ’ αυτήν τη συνεργασία γίνεται πράξη. Σκοπός είναι η ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, η επένδυση στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία. Ο ΥΦΕΘΑ Δημ Ελευσινιώτης στην ομιλία του, τόνισε ιδιαίτερα την ανάδειξη της ναυτικής τεχνολογίας και της καινοτομίας στη ΣΝΔ – τα οποία υποστηρίζει εμπράκτως από την εποχή που ήταν Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού – δείχνοντας έτσι, την πολιτική βούληση του ιδίου, αλλά και της Κυβερνήσεως για περαιτέρω εκμετάλλευση της υπάρχουσας γνώσης και την ανάδειξη των δυνατοτήτων με αναπτυξιακές βλέψεις.

Γίνεται αντιληπτό ότι, το όλο εγχείρημα δίνει επιπλέον έμφαση στην κοινωνική ευθύνη και κοινωνική επικαιρότητα με στόχο την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και την συνεκμετάλλευση πόρων μεταξύ Φορέων του Δημοσίου. Πρωτεύοντα ρόλο στην υπογραφή του πρωτοκόλλου έπαιξαν και οι Περιφεριάρχης Ιωάννης Σγουρός, Αντιπεριάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου, Αντιπεριφεριάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης και από πλευράς Πολεμικού Ναυτικού ο Αρχηγός του ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης και ο Διοικητής της ΣΝΔ Υποναυάρχου Αλέξανδρου Θεοδωσίου.

Το Πρωτόκολλο αυτό αποτελεί μία σειρά από τις πολιτικές κινήσεις του ΥΠΕΘΑ και συγκεκριμένα μια σειρά από πρωτόκολλα συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΘΑ και άλλων Φορέων του Δημοσίου, που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και που έχουν άμεσο αντίκτυπο τόσο στην βελτίωση του επιπέδου του προσωπικό των ΕΔ, όσο και στην αναβάθμιση του ρόλου των ΕΔ. Έτσι, βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησης πρωτοβουλία για την χορήγηση δωρεάν Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στους εκπαιδευόμενους της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) από το Πανεπιστήμιο Μακεδονία (ΠΑΜΑΚ). Η διοίκηση της ΑΔΙΠΣΟ και οι πρυτανικές αρχές του ΠΑΜΑΚ βρίσκονται σε συνεχή επαφή για την υλοποίηση του έργου.
 

Tags: ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Related Posts

ΕΠΟΠ
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ ορκίστηκαν οι νέοι ΕΠΟΠ [pics]

23/12/2025 - 18:41
Φρεγάτα «Κίμων»: Η στιγμή της ονοματοδοσίας από τον ανάδοχο υποναύαρχο επί τιμή, Πάνο Λασκαρίδη [vid]
ΓΕΝ

Φρεγάτα «Κίμων»: Η στιγμή της ονοματοδοσίας από τον ανάδοχο υποναύαρχο επί τιμή, Πάνο Λασκαρίδη [vid]

18/12/2025 - 15:43
Πολεμικό Ναυτικό - ΓΕΝ
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων στο κεντρικό Αιγαίο [pics]

15/12/2025 - 16:15

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: Σε κάθειρξη 12 ετών καταδικάστηκε πρώην διπλωμάτης – Κατηγορείται ότι πουλούσε μυστικά στις ΗΠΑ

Γερμανία: Το υπουργείο Εξωτερικών συνιστά προσοχή σε όσους επισκέπτονται την Τουρκία – Κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων

Ρωσία: O Ριαμπκόφ κατηγορεί την Ουκρανία ότι θέλει να «τορπιλίσει» τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου

Ζελένσκι: Έτοιμος να προκηρύξει δημοψήφισμα επί του ειρηνευτικού σχεδίου του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου

Νιγηρία: Προειδοποιεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλα πλήγματα εναντίον των τζιχαντιστών – Παρείχε τις πληροφορίες στις ΗΠΑ για την επίθεση στο Σόκοτο

KAAN: Παραδόθηκαν 10 κινητήρες F110 για τα τουρκικά μαχητικά – Σε εξέλιξη συνομιλίες για ακόμη 80

IRIS-T: Η Γερμανία παρέδωσε το ένατο σύστημα αεράμυνας στην Ουκρανία – Ετοιμάζει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας

Το Ισραήλ αναγνώρισε ως ανεξάρτητο κράτος τη Σομαλιλάνδη, την αποσχισθείσα περιοχή της Σομαλίας

Top News

Γιάννης Ραγκούσης και Μαρίνα Κοντοτόλη παντρεύτηκαν - Το φωτογραφικό άλμπουμ από το μυστήριο

Ελένη Παπαδοπούλου: Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της που συνελήφθη για τη δολοφονία της - «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη

Άρης Μουγκοπέτρος: Η γυναίκα του ζητούσε 700 ευρώ για να βλέπει τα παιδιά του, αποκαλύπτει συγγενικό του πρόσωπο

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: «Έχασα τη μάνα μου και διαλύθηκε όλος μου ο κόσμος, δεν μπορώ ακόμα να δω ταινίες της»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert