Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμφωνία Γαλλίας - Ινδίας για 36 μαχητικά Rafale

25.01.2016 | 14:09
 Η Ινδία και η Γαλλία υπέγραψαν συμφωνία - με μεγάλη καθυστέρηση - για την αγορά 36 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale, αλλά δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία για οικονομικά θέματα, δήλωσαν οι ηγέτες των δύο χωρών, σήμερα, Δευτέρα.

Μετά από συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό Nαρεντρα Μόδι τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Ινδία, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε oτι παραμένουν ακόμη "κάποια οικονομικά ζητήματα" που πρέπει να επιλυθούν πριν από την αγορά για να ολοκληρωθεί, η οποία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2012.

Σε μια κοινή δήλωση οι δύο ηγέτες χαιρέτισαν "τη σύναψη της Διακυβερνητικής Συμφωνίας (IGA) για την απόκτηση των 36 μαχητικών Rafale, εκτός ορισμένων οικονομικών θεμάτων”.
Η δήλωση δεν διευκρινίζει ποια είναι τα θέματα, αλλά είπε ότι και οι δύο συμφώνησαν ότι θα πρέπει να επιλυθούν "το συντομότερο δυνατό".
Η επίσκεψη του Ολάντ έδωσε ελπίδες ότι η συμφωνία για τα Rafale θα οριστικοποιηθεί μετά από χρόνια βασανιστικών διαπραγματεύσεων.

Ένας ανώτερος Γάλλος αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους την Κυριακή οτι οι δύο πλευρές εξακολουθούν τα παζάρια για την τιμή, η οποία όπως αναφέρουν οι ειδικοί θα μπορούσε να φθάσει τα 5 δις ευρώ.

Η συμφωνία της Ινδίας για να αγοράσει τα 36 μαχητικά αεροσκάφη Rafale από τη γαλλική εταιρεία Dassault είναι η νέα εκδοχή ενός σχεδίου που παρουσιάστηκε το 2012.
Ο Ολάντ προειδοποίησε την Κυριακή ότι οι μικρές λεπτομέρειες μιας τέτοιας συμφωνίας “προφανώς απαιτούν χρόνο".

Πηγή - AFP
Μετάφραση/Επιμέλεια - OnAlert

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ