Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συναγερμός στο Stena "IceMax" με πολύωρη επιχείρηση αεροδιακομιδής - ΦΩΤΟ

03.01.2019 | 09:59
 Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας 42χρονος Βρετανός, μέλος πληρώματος του πλοίου-πλατφόρμας «Stena Icemax» που βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, ο οποίος υπέστη την Τετάρτη το βράδυ καρδιακό επεισόδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ την Τετάρτη γύρω στις 18:40 το απόγευμα λήφθηκε μήνυμα στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σύμφωνα με το οποίο ο 42χρονος υπέστη καρδιακό επεισόδιο.Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και στην περιοχή απεστάλη το ελικόπτερο της Αστυνομίας «Ακρίτας» με μέλη της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ΟΜ.Ε.Α), εκ των οποίων ο ένας ήταν εξειδικευμένος νοσηλευτής, ο οποίος παρείχε τις Πρώτες Βοήθειες στον ασθενή και τον διατήρησε σε σταθερή κατάσταση.

Ωστόσο, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη περιοχή, το ελικόπτερο παρέμεινε για πολλές ώρες καθηλωμένο στο πλοίο-πλατφόρμα «Stena Icemax».

Να σημειωθεί ότι έγινε ανεφοδιασμός του ελικοπτέρου με καύσιμα στη πλατφόρμα αφού η πτήση διήρκησε μια ώρα περισσότερο λόγω της εκτροπής του δρομολογίου για αποφυγή των καταιγίδων και κεραυνών.

Όταν οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν το ελικόπτερο απογειώθηκε και γύρω στις 07:10 σήμερα το πρωί προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου παρέλαβαν τον ασθενή ο οποίος και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Άξια συγχαρητηρίων η επίπονη προσπάθεια του πληρώματος του ελικοπτέρου «Ακρίτας» της Αστυνομίας, που έδειξε απίστευτη ψυχραιμία και επαγγελματισμό και παρά τις τρομερά δύσκολες καιρικές συνθήκες έφερε εις πέρας την όλη επιχείρηση.

Πηγή: philenews /ΚΥΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ