Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Φιλική" συνάντηση Αβραμόπουλου Ερντογάν στην Πόλη - Φωτογραφίες

01.11.2014 | 20:51
Συνάντηση με τον Ερντογάν η οποία χαρακτηρίζεται "φιλική" είχε ο Αβραμόπουλος στην Κωνσταντινούπολη,όπως έγραψε νωρίτερα το Onalert.gr.Ποιος βέβαια μπορεί να πιστέψει ότι αυτές τις ημέρες με την Τουρκία να έχει κάνει απίστευτες προκλήσεις στην Κύπρο και να ...προαναγγέλει κρίση στο Αιγαίο, μπορεί να γίνει "φιλική συζήτηση"; Αβραμόπουλος και Ερντογάν γνωρίζονται από παλιά όταν ήταν δήμαρχοι σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη. Είχαν επαφές.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση από το επιτελείο του Επιτρόπου:

 Ανεπίσημη και φιλική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε το απόγευμα του Σαββάτου 1 Νοεμβρίου, ο νέος Επίτροπος Μετανάστευσης & Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος στο περιθώριο της επισκέψεως που πραγματοποίησε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Ο κ. Αβραμόπουλος μετέβη στην Κωνσταντινούπολη για να επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο καθ’ οδόν προς την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχήθηκε στον κ. Αβραμόπουλο κάθε επιτυχία στη νέα αποστολή του και σημείωσε το ενδιαφέρον με το οποίο ο «Έλληνας πολιτικός αντιμετωπίζει ανέκαθεν τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου».
Μετά το γεύμα που παρέθεσε ο Πατριάρχης στο Φανάρι, ο Έλληνας Επίτροπος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Τούρκο Πρόεδρο, με τον οποίο συνδέεται από παλιά φιλία από την εποχή που και οι δύο ήταν δήμαρχοι στην Αθήνα και στην Κωνσταντινούπολη, αντίστοιχα.

Ο κ. Αβραμόπουλος δέχθηκε πρόσκληση του κ. Ερντογάν να συναντηθούν ιδιωτικά και άτυπα στην προεδρική κατοικία στην Κωνσταντινούπολη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανασκόπηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος όπως οι εξελίξεις στην περιοχή, ζητήματα ασφάλειας και οικονομικής συνεργασίας.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ