Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με την ηγεσία της Ρωσικής εκκλησίας

27.05.2013 | 09:19
Σειρά επαφών με ομολόγους του είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος στη Μόσχα, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την «Ασφάλεια στην Ευρώπη», που διοργανώθηκε στη ρωσική πρωτεύουσα, ενώ συναντήθηκε και με την ηγεσία της ρωσικής εκκλησίας, όπως έκαναν γνωστό αρμόδιες πηγές του υπουργείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τους ομολόγους του της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, του Αζερμπαϊτζάν Σαφάρ Αμπίεφ, της Δημοκρατίας της Αρμενίας Σεϊράν Οχανιάν, της Μολδαβίας Βιτάλι Μαρινούτα και της Κύπρου Φώτη Φωτίου. Επίσης αντάλλαξε απόψεις με τον αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στρατηγό Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Εξάλλου, ο κ. Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τον πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλο και συμμετείχε στην εκδήλωση που έγινε στον Ιερό Ναό του Σωτήρος για τα «Ονομαστήρια» του Προκαθημένου της Ρωσικής Εκκλησίας. Τέλος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τον αρμόδιο για θέματα διεθνών σχέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας, μητροπολίτη Ιλαρίωνα Αλφέγιεφ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ