Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συντάξεις: Δέσμευση Γεννηματά για ριζική αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου

06.06.2018 | 23:13
Την ριζική αλλαγή του νόμου Κατρουγκαλου που βάζει βαθιά το ψαλίδι στις συντάξεις όλων των κατηγοριών, ανήγγειλε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, δίνοντας μια νέα διάσταση στον δυνάμει προεκλογικό αγώνα, με δέσμη συγκεκριμενων δεσμεύσεων.

Μπορεί το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ να βρίσκεται στις δημοσκοπήσεις στην 3η θέση, ωστόσο οι επιτελείς του ξέρουν ότι τα μάτια των πολιτών είναι στραμμένα σε αυτό ως έμπειρο κυβερνητικό κόμμα και περιμένουν τις θεσεις του σε σε 3-4 μεγάλα θέματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα του. Για το λόγο ι αυτο και ετοιμάζουν και ρίχνουν στην συζήτηση προτασεις για θέματα που καίνε.

Τις προάλλες ηταν η παρέμβαση με βίντεο για τα καύσιμα που πήραν την ανηφόρα με τους τεράστιους φόρους που εμπεριέχουν , σήμερα ήρθε η θέση για την αλλαγή του "αντι-ασφαλιστικού", όπως τον χαρακτήρισε, Νόμου Κατρουγκαλου που είναι ο βραχνάς των συνταξιούχων- μια αλλαγή και μάλιστα "ριζική".
Η πρόταση αυτή που θα προκαλέσει παρεμβάσεις και από τα άλλα κόμματα - είναι η πρωτη σαφής δέσμευση αλλαγής- αναμένεται να επηρεάσει και τις θέσεις για όλο το φάσμα του συνταξιοδοτικού, επ ωφελεια των πολιτών.

Συγκεκριμενα η κ Γεννηματά , μιλώντας στον Πειραιά, σε κομματική εκδήλωση, παρουσίασε "10+1 προτάσεις για ένα πραγματικό Κοινωνικό Κράτος".

Ειδικότερα ειπε:

1] Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα που εξασφαλίζει επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους Έλληνες που βιώνουν τον κίνδυνο της φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού.

2] Αύξηση του Κατώτερου Μισθού, μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και συμφωνία των Κοινωνικών Εταίρων

3] Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις με ενίσχυση και υποχρεωτική εφαρμογή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων.

4] Κατώτερη εγγυημένη σύνταξη για τον μεμονωμένο συνταξιούχο στα 500 ευρώ.

5] Κανένα παιδί έξω από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

6] Επιδότηση της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό Τομέα

Η μισθολογική δαπάνη για κάθε επί πλέον θέση εργασίας στις επιχειρήσεις, υπολογίζεται ως έξοδο – που εκπίπτει της φορολογίας – με συντελεστή αυξημένο κατά 30%.

Και ειδικά για νέους, άνεργους άνω των 55 ετών, γυναίκες άνεργες ο συντελεστής αυξάνεται κατά 50%

7] Στροφή των Προγραμμάτων που επιδοτεί το ΕΣΠΑ, από τα stage στο Δημόσιο, σε Προγράμματα Εργασιακής Εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού Τομέα.

Ώστε να δημιουργηθούν πραγματικές γνώσεις και δεξιότητες και να βρίσκουν οι άνεργοι δουλειά.

8] Παρέχουμε καθολικές υπηρεσίες φροντίδας.

Με επέκταση των ανοικτών Κέντρων ημερήσιας Φροντίδας ηλικιωμένων και των προγραμμάτων ενεργού γήρατος. Με ενίσχυση και γενίκευση της “Βοήθειας στο σπίτι” και της “νοσηλείας κατ’ οίκον”, για άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Με οριζόντιες πολιτικές στήριξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πολιτική και δράση του Δημοσίου, σε Κεντρικό και Περιφερειακό επίπεδο, με εκσυγχρονισμό και εξειδικευμένες υπηρεσίες στα ΚΕΠΑ.

9] Προασπίζουμε τα δικαιώματα για όλους.

Ενισχύουμε τις δομές και τις υπηρεσίες που απευθύνονται σε ευάλωτες κατηγορίες όπως οι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, οι εξαρτημένοι από ουσίες, τα θύματα βίας λόγω φύλου, οι οροθετικοί, οι αποφυλακισμένοι κ.α.

10] Προστατεύουμε την Α’ κατοικία των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς.

και

10+1] Ριζική Αλλαγή του αντι-ασφαλιστικού Νόμου Κατρούγκαλου.

Του Νόμου της ντροπής, που υπονομεύει την Κοινωνική Ασφάλιση, μετατρέπει τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα, εξοντώνει επαγγελματίες, αγρότες και επιστήμονες.

Επιδιώκουμε μια ριζική αλλαγή με ένα Δίκαιο, Βιώσιμο Σύστημα που θα σέβεται την ανταποδοτικότητα, θα θέτει μηνιαίο πλαφόν στις εισφορές, θα διασφαλίσει αξιοπρεπείς συντάξεις και διαγενεακή αλληλεγγύη.

Ταυτόχρονα η κ Γεννηματα άσκησε κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τονίζοντας ότι είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της συντήρησης 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ