Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνταξιοδοτικό στρατιωτικών: Δεν αλλάζει τίποτα και η γκάφα με τα 58 έτη

18.10.2015 | 14:21
Πολύ φασαρία η οποία προκάλεσε απολύτως δικαιολογημένη ανησυχία στα στελέχη των ΕΔ για τα συνταξιοδοτικά τους ζητήματα. Το ηλικιακό όριο των 58 ετών που στο τέλος του καλοκαιριού είχε κάνει άνω κάτω τις Ένοπλες Δυνάμεις , όπως αποδεικνύεται ήταν μια γκάφα ολκής του επιτελείου Κωσταράκου το οποίο επέμενε με κάθε τρόπο να συμπεριληφθεί για την “προστασία” υποτίθεται των στελεχών. Ο τρόπος και η επιμονή που το χειρίστηκαν τότε προκάλεσε όλα αυτά τα ερωτήματα και τις ανησυχίες των στελεχών που δικαιολογημένα ανησύχησαν ότι ενδέχεται να “εγκλωβιστούν”.

Από την κυβέρνηση μάλιστα εκφράζουν την απορία γιατί υπήρξε τόσο μεγάλη επιμονή στο να συμεπριληφθεί η πρόβλεψη για το ηλικιακό όριο των 58 η οποία δεν είχε ζητηθεί από κανέναν!


Σύμφωνα με διευκρινιστική ανακοίνωση της ΠΟΕΣ:

Τη 17 Οκτωβρίου 2015 ψηφίστηκε από τους Έλληνες Βουλευτές και δημοσιεύτηκε σε φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως ο υπ΄ αριθμ. 4337/2015 (ΦΕΚ Α΄ 129/17-10-2015) νόμος με τίτλο: "Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομιικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων", στις διατάξεις του οποίου, μεταξύ των άλλων, εμπεριέχονται και διατάξεις που αφορούν τα όρια συνταξιοδότησης των Ελλήνων στρατιωτικών και των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας.
Η Ομοσπονδία μας αισθάνεται πλήρως δικαιωμένη, καθόσον από την αρχή είχε επισημάνει και καθησύχασε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία παρασύρθηκαν από δεκάδες ανακοινώσεις πανικού που είδαν το φως της δημοσιότητας από ισάριθμες, ακόμη και "φίλιες", ιστοσελίδες που προσπάθησαν να μεταφέρουν λάθος πληροφορία και να δημιουργήσουν κλίμα ανησυχίας.
Με την παράγραφο 6 του άρθρου 1 του ανωτέρω ψηφισθέντος νόμου επαναφέρεται πλήρως το συνταξιοδοτικό καθεστώς των Ελλήνων στρατιωτικών όπως αυτό διαμορφώθηκε με το νόμο 3865/2010 και απαλείφθηκε και η διάταξη που αναφερόταν στο 58ο έτος της ηλικίας, που προφανώς από παραδρομή και αβλεψία συμπεριλήφθηκε στο ως κάτωθι σχέδιο του παραπάνω νόμου.Με τον ψηφισθέντα νόμο επαναφέρεται το συνταξιοδοτικό καθεστώς, στα επίπεδα του 2010, ακόμη και για τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας, για τους οποίους ο ν.4336/2015 επέφερε δυσμενείς διατάξεις για τους καταταγέντες τα έτη 1986 έως και 1989, οι οποίοι αν και είχαν θεμελίωσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι την 31-12-2014 (σύμφωνα με το ν.3865/2010) εντούτοις εντάχθηκαν στο νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς που ρύθμισε ο ν.4336/2015 και απαιτούταν από τη 1-1-2015 πλέον ώς προϋπόθεση ανάλψης συνταξιοδοτικού δικαιώματος το 60ο έτος της ηλικίας τους ή τα 40 συντάξιμα έτη.
Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δια του Υπουργού του κ. Πάνου Καμμένου, οι παρεμβάσεις του οποίου παραμένουν στοχευμένες και άμεσες, θα ρυθμίσει:
- την αδικία που δημιούργησε ο μνημονιακός νόμος 3865/2010 για τους συναδέλφους μας που εντάχθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά τα έτη 1990 - 1992 και μεταφέρθηκαν βίαια στο καθεστώς των "νέων" ασφαλισμένων κατ΄ αποκοπή από το σώμα των ¨παλαιών" ασφαλισμένων και   
- το τρόπο υπολογισμού καταβολής του χρηματικού ποσού για την εξαγορά των πλασματικών ετών, κατ΄ ανάλογη εφαρμογή με τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας.
Κατόπιν των ανωτέρω καλούμε όλες και όλους τις/τους συναδέλφους να παραμείνουν δίπλα στην Ομοσπονδία και τις Ενώσεις - μέλη της, ενισχύοντας τη δυναμική της, απομακρύνοντας όποιους θέλουν απλώς να τους παραπλανήσουν.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ