Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16.08.2013 | 11:31

Συρία: 14 νεκροί από βλήματα όλμου

Τουλάχιστον 14 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 4 παιδιά, σκοτώθηκαν από βλήματα όλμων του συριακού στρατού στην τοποθεσία Μλέχα, νοτιοανατολικά της Δαμασκου

Τουλάχιστον 14 άμαχοι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν από βλήματα όλμων του συριακού στρατού στην τοποθεσία Μλέχα, νοτιοανατολικά της Δαμασκου, έκανε σήμερα γνωστό το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα στρατεύματα του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, τα οποία προσπαθούν εδώ και μήνες να συντρίψουν την εξέγερση στα προάστια και τις περιφερειακές συνοικίες της πρωτεύουσας, βομβάρδισαν χθες το βράδυ την τοποθεσία αυτή, σκοτώνοντας τέσσερα παιδιά μικρότερα των 16 ετών, μια γυναίκα και εννέα άνδρες.

Ο στρατός βομβάρδισε επίσης σήμερα τα χαράματα τις τοποθεσίες Μουανταμίγια αλ-Σαμ (νοτιοδυτική Συρία), Γιαμπρούντ και Ρανκούς (βόρεια Συρία), τις οποίες ελέγχουν αντάρτες και όπου ξέσπασαν επίσης μάχες.

Η βία είναι καθημερινή στην περιφέρεια της Δαμασκού, όπου οι αντάρτες έχουν καταλάβει θέσεις εδώ και μήνες και παραμένουν παρά τις απόπειρες των στρατευμάτων του καθεστώτος να τους απωθήσουν.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ