Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Αντιφατικές πληροφορίες για αεροπορική επιδρομή του δυτικού Συνασπισμού σε αποθήκη χημικών του ISIS

13.04.2017 | 17:04
Ο συριακός Στρατός ανακοίνωσε πως αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό, έπληξε προμήθειες δηλητηριώδους αερίου που ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος, με αποτέλεσμα να απελευθερωθεί τοξική ουσία που σκότωσε «εκατοντάδες» ανθρώπους, όμως ο συνασπισμός αρνήθηκε ότι εξαπέλυσε επιδρομές στην περιοχή. Το επεισόδιο στην ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ απέδειξε πως αντάρτες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και την αλ-Κάιντα «έχουν στην κατοχή τους χημικά όπλα», αναφέρεται στη δήλωση του Στρατού που προβλήθηκε σήμερα από τη συριακή κρατική τηλεόραση.

Δεν υπήρξε άμεσα επιβεβαίωση από ανεξάρτητη πηγή. Εκπρόσωπος του συνασπισμού, ο Αμερικανός Σμήναρχος Τζον Ντόριαν, δήλωσε ότι ο συνασπισμός δεν πραγματοποίησε αεροπορικά πλήγματα στην περιοχή εκείνη την ώρα. «Ο συριακός ισχυρισμός είναι ανακριβής και πιθανόν εκ προθέσεως παραπληροφόρηση», ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το πρακτορείο Ρόιτερς.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Αμύνης δηλώνει ότι δεν έχει πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν ότι σκοτώθηκαν άνθρωποι κατά την διάρκεια αεροπορικής επίθεσης που πραγματοποίησαν δυναμεις του διεθνούς συνασπισμού στην επαρχία Ντέιρ Αλ- Ζορ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Ίγκορ Κανασένκοφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuter επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti. Ο Κανασένκοφ είπε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις έστειλαν μη επανδρωμένα αεροπλάνα για να ελέγξουν την περιοχή.

Οπως μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν κατά μιας πόλης στην ανατολική επαρχία της Συρίας Ντέιρ Αλ- Ζορ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άμαχοι και να τραυματισθούν περισσότεροι από 70. 

(Πηγή ΑΠΕ) 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ