Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Αραβικά Στρατεύματα "προ των πυλών"

04.05.2018 | 13:00
Έντονες διαβουλεύσεις λαμβάνουν χώρα σε διπλωματικό επίπεδο για την αποστολή αραβικών στρατευμάτων στη Συρία. 

Το ενδεχόμενο να σταλούν στη Συρία αραβικά στρατεύματα συζητείται από αξιωματούχους διαφόρων χωρών, φέρεται σήμερα να δήλωσε ο αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι σε κρατική εφημερίδα.

«Σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, ο Σούκρι δήλωσε πως η αντικατάσταση δυνάμεων από μια άλλη δύναμη που μπορεί να είναι αραβική, είναι ένα ενδεχόμενο», δήλωσε ο Σούκρι, σύμφωνα με την εφημερίδα Αλ-Αχράμ.

«Η πρόταση αυτή δεν συζητείται μόνο από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και στη διάρκεια συνομιλιών και διαβουλεύσεων μεταξύ αξιωματούχων κρατών για να εξετασθεί πώς αυτές οι ιδέες θα μπορούσαν να συμβάλουν στη σταθεροποίηση της Συρίας», δήλωσε ο Σούκρι, σύμφωνα με την Αλ-Αχράμ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου Sputnik, η Σαουδική Αραβία και κάποιες Αραβικές χώρες έχουν συμφωνήσει να στείλουν στρατιωτικές δυνάμεις στην Βόρεια Συρία και ανατολικά του ποταμού Ευφράτη. Η Αίγυπτος και η Ιορδανίας διαφώνησαν με μια τέτοια κίνηση.

Τον Ιανουάριο το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου χαρακτήρισε την επιχείρηση του Τουρκικού Στρατού ως "παραβίαση της κυριαρχίας" της Συρίας, προσθέτοντας ότι η Αίγυπτος είναι αντίθετη με την στρατιωτική επίλυση της Συριακής κρίσης.

Πληροφορίες από Reuters και SputnikNews.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ