Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Αρχές της χώρας συνέλαβαν συγγενή του Άσαντ

11.08.2015 | 09:47
Οι αρχές της Συρίας συνέλαβαν έναν συγγενή του προέδρου Μπάσαρ Αλ Άσαντ, είπε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων (SANA) χθες, δύο μέρες αφότου διαδηλωτές απαίτησαν την τιμωρία του άντρα αυτού γιατί φέρεται να έχει σκοτώσει έναν αξιωματικό του στρατού κατά την διάρκεια μιας κυκλοφοριακής αντιπαράθεσης.

Εκατοντάδες Σύροι διαδήλωσαν - ένα σπάνιο γεγονός στη χώρα - το Σάββατο βράδι στην παραθαλάσσια πόλη Λατάκια, οχυρό του Άσαντ και της αίρεσης των Αλαουιτών, για να απαιτήσουν την εκτέλεση του Σουλεϊμάν Αλ Άσαντ, γιο του ξαδέλφου του προέδρου 'Ασαντ, Χιλάλ.
Το πρακτορείο είπε ότι οι αρχές είχαν "συλλάβει τον Σουλεϊμάν Χιλάλ Αλ Άσαντ και τον έχουν μεταφέρει στις ανάλογες αρχές", χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες. Επίσης, το πρακτορείο δεν μετέδωσε τη διαδήλωση, το οδικό γεγονός ή τον φερόμενο φόνο.

Οι λεπτομέρειες δεν έχουν ξεκαθαριστεί, αλλά σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία, και τους υποστηρικτές του προέδρου Άσαντ στα κοινωνικά μέσα, ο Σουλεϊμάν Αλ Άσαντ θύμωσε όταν ο συνταγματάρχης Χασάν Αλ Σαίχ, που οδηγούσε την οικογένειά του κάπου, προσπέρασε το όχημα του πρώτου σε δρόμο της Λατάκια και γι' αυτό ό πρώτος τον πυροβόλησε, σύντομα μετά.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά μέσα, οι διαδηλωτές φώναζαν το Σάββατο "ο λαός θέλει την εκτέλεση του Σουλεϊμάν", ενώ φώναζαν και συνθήματα υποστήριξης στον Άσαντ. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ