Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Βαριά τραυματισμένος φέρεται να είναι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους

13.08.2018 | 16:50
Κατάκοιτος μετά από σοβαρό τραυματισμό φέρεται πως είναι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι και δεν έχει πλέον τη διοίκηση της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, είναι κατάκοιτος μετά από σοβαρό τραυματισμό και δεν καθοδηγεί πλέον την τρομοκρατική οργάνωση, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Alsumaria, επικαλούμενο πηγή σε υπηρεσία πληροφοριών.

Το δίκτυο Alsumaria μετέδωσε ότι ο Μπαγκντάντι τραυματίστηκε τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια επίθεσης των ιρακινών αεροπορικών δυνάμεων σε ένα χωριό της Συρίας, τον έλεγχο του οποίου διατηρεί το Ισλαμικό Κράτος. Αρκετοί τρομοκράτες σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι, μεταξύ των οποίων και ο ηγέτης της οργάνωσης, τραυματίστηκαν σοβαρά.

Το ίδιο Μέσο αποκάλυψε επίσης ότι μη Ιρακινοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έθεσαν επικεφαλής έναν άλλο τρομοκράτη, τον Αμπού Ουσμάν αλ Τιουνίσι, ο οποίος κρίνοντας από το όνομά του, κατάγεται από την Τυνησία. Ωστόσο, υπήρξαν διαμαρτυρίες από μέλη της οργάνωσης που προέρχονται από το Ιράκ.

Τον Ιούνιο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ο Μπαγκντάντι θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί σε επίθεση των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων, επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου 2017, στη Ράκα. Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο, βγήκε στη δημοσιότητα ηχητικό απόσπασμα που φέρεται να ακούγεται ο Μπαγκντάντι, γεγονός που προκάλεσε νέα ερωτήματα σχετικά με το εάν ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους είναι τελικά νεκρός ή ζωντανός.


Πηγή: Sputnik

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ