Η Ισπανία αποφάσισε να αναπτύξει στρατό για να εγγυηθεί την ασφάλεια της Θέουτα, στα βόρεια παράλια της Αφρικής, όπου εκατοντάδες μετανάστες εισέβαλαν σήμερα (30.07.2026) μαζικά από το Μαρόκο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Ειδικότερα, η Ισπανία θα αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις, περίπου 60 στελέχη, για να ενισχύσουν την αστυνομία του θύλακα, ενώ γίνεται προσπάθεια να διαχειριστούν τους εκατοντάδες μετανάστες.
«Οι ένοπλες δυνάμεις θα ενισχύσουν την Πολιτοφυλακή (σ.σ. την ισπανική αστυνομία) στην άσκηση των καθηκόντων της και σε ό,τι κριθεί αναγκαίο για τη διαφύλαξη της ασφάλειας της πόλης της Θέουτα», ανέφερε το υπουργείο.
Εννέα μετανάστες έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να φτάσουν κολυμπώντας από το Μαρόκο μέχρι τη Θέουτα, όπου μπήκαν νωρίτερα εκατοντάδες άνθρωποι, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης σε αυτόν τον ισπανικό θύλακα της Αφρικής.
«Ανασύρθηκαν εννέα πτώματα» είπε η εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ




