Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Διάψευση δηλώσεων που αποδόθηκαν στον Άσαντ

19.01.2014 | 14:27
Η συριακή προεδρία διέψευσε σήμερα δηλώσεις που αποδόθηκαν στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ και σύμφωνα με τις οποίες δεν έχει καμιά πρόθεση να εγκαταλείψει την εξουσία.

"Αυτό που το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ δημοσιοποίησε ως επισημάνσεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ είναι εσφαλμένο", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία Τύπου της προεδρίας.

Το Ιντερφάξ μετέδωσε σήμερα ότι ο Άσαντ δήλωσε πως, "αν θέλαμε να παραδοθουμε, θα το είχαμε κάνει από την αρχή" και πως "μόνον ο συριακός λαός μπορεί να αποφασίσει ποιός πρέπει να συμμετάσχει στις εκλογές".

Το συριακό καθεστώς και η αντιπολίτευση θα μεταβούν την Τετάρτη στην αποκαλούμενη "ειρηνευτική διάσκεψη Γενεύη ΙΙ", η οποία έχει στόχο την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Συρία, η οποία από το Μάρτιο του 2011 έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 130.000 ανθρώπους.
Η Δαμασκός έχει επαναλάβει πολλές φορές πως δεν σκοπεύει να παραδώσει την εξουσία σε οποονδήποτε στη διάρκεια της διάσκεψης αυτής και πως έγκειται στον Άσαντ να διευθύνει τη μετάβαση. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ