Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Η αντιπολίτευση χαιρετίζει το αμερικανικό σχέδιο κατά του Ισλαμικού Κράτους

11.09.2014 | 10:59
Ο συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης εξέφρασε ικανοποίηση σήμερα για το στρατηγικό σχέδιο που παρουσίασε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ, ενώ ζήτησε να αναληφθεί δράση και κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Σε ανακοίνωσέ του ο συνασπισμός εξέφρασε την υποστήριξή του στο σχέδιο δράσης του Ομπάμα που δεν αποκλείει πλήγματα κατά θέσεων του ΙΚ στη Συρία και προβλέπει εκπαίδευση των ανταρτών. Ωστόσο η συριακή αντιπολίτευση υπογράμμισε την ανάγκη για "την αποδυνάμωση και τελικά την εκδίωξη του καταπιεστικού καθεστώτος της Δαμασκού προκειμένου να επιτευχθεί "η σταθερότητα στην περιοχή και η απελευθέρωσή της από τους εξτρεμιστές".

Η αντιπολίτευση υπογράμμισε ότι "ζητεί επί μακρόν την ανάληψη μιας τέτοιας δράσης κατά του ΙΚ και έχει προειδοποιήσει για την εντεινόμενη απειλή της τζιχαντιστικής αυτής οργάνωσης".
Ο ελεύθερος συριακός στρατός, το στρατιωτικό σκέλος της αντιπολίτευσης, "μπορεί να πετύχει αλλά χρειάζεται βοήθεια για να γίνει αξιόπιστη δύναμη και καλά εξοπλισμένη".

Η αντιπολίτευση τόνισε ότι είναι σημαντικό να "γίνει κατανοητό ότι το καθεστώς Ασαντ είναι η αιτία της βίας, της ωμότητας και της επικρατούσας αίσθησης της ατιμωρησίας".

Η καταπολέμηση "μόνο" του Ισλαμικού Κράτους "δεν μπορεί να φέρει τη σταθερότητα στην περιοχή ούτε να την απελευθερώσει από τους εξτρεμιστές. Θα πρέπει να αποδυναμωθεί και τέλος να ανατραπεί το καταπιεστικό καθεστώς του Ασαντ, που είναι έτοιμο να αποσταθεροποιήσει όλη την περιοχή με μοναδικό σκοπό να διατηρηθεί στην εξουσία", προσθέτει η αντιπολίτευση.

Το συριακό καθεστώς προσπαθεί να παρουσιαστεί ως εταίρος στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών και επιμένει ότι η κάθε στρατιωτική δράση πρέπει να πραγματοποιείται σε συντονισμό με τη Δαμασκό.
Ωστόσο ο Ομπάμα έχει αποκλείσει κάθε συνεργασία με το "παράνομο" όπως το χαρακτηρίζει καθεστώς της Δαμασκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομπάμα: "Δεν υπάρχει κανένα ασφαλές καταφύγιο για όποιον απειλεί τις ΗΠΑ"


Συρία: Σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί κατά του Ισλαμικού Κράτους

Μαχητικό του Άσαντ αντί για τζιχαντιστές σκότωσε παιδιά!

Προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία - ΧΑΡΤΗΣ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ