Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: 200 ισλαμιστές από Καύκασο στο πλευρό της Αλ Κάϊντα

06.06.2013 | 20:48
Περίπου 200 ισλαμιστές από τον ρωσικό Καύκασο πολεμούν στη Συρία στο πλευρό μαχητών της Αλ Κάιντα, υποστήριξε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών (FSB) Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.
"Η Ρωσία ανησυχεί για το γεγονός ότι περίπου 200 αντάρτες του λεγόμενου Εμιράτου του Καυκάσου πολεμούν υπό το λάβαρο της Αλ Κάιντα και άλλων οργανώσεων που συνδέονται με αυτήν", είπε ο Μπόρτνικοφ μετά από συνάντηση που είχε με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας στο Καζάν, την πρωτεύουσα του Ταταρστάν.
Το Εμιράτο του Καυκάσου είναι το "κράτος" που ανακήρυξε το 2007 ο Τσετσένος ηγέτης των ανταρτών Ντόκου Ουμάροφ και έχει ως στόχο να εφαρμόσει τη σαρία, τον ισλαμικό νόμο, στο ρωσικό Καύκασο.
"Παρακολουθούμε επί του παρόντος να εντείνονται οι δραστηριότητες των μαχητών που πηγαίνουν (στη Συρία). Το επικίνδυνο είναι ότι οι τρομοκράτες θα επιστρέψουν στις χώρες προέλευσής τους. Το τι θα πρέπει να κάνουμε, πώς θα τους εμποδίσουμε (...) είναι τα ερωτήματα που τέθηκαν" στη συνάντηση, κατέληξε ο Μπόρτνικοφ. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ