Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Ο Ασαντ θα εγκαταλείψει την εξουσία μόνο εάν το ζητήσει ο λαός

16.09.2015 | 12:01
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ δηλώνει σε συνέντευξή του σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι θα εγκαταλείψει την εξουσία μόνο εάν τού το υποδείξει ο συριακός λαός, και όχι υπό την πίεση της Δύσης.

"Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο, έρχεται στην εξουσία με την έκφραση της βούλησης του λαού μέσω εκλογών και, αν αποχωρήσει, αποχωρεί εάν ο λαός το ζητήσει, όχι εξαιτίας της απόφασης των Ηνωμένων Πολιτειών, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, της Διάσκεψης της Γενεύης ή της Διακήρυξης της Γενεύης", λέει ο Ασαντ.

"Εάν ο λαός θέλει την παραμονή του, ο πρόεδρος παραμένει. Στην αντίθετη περίπτωση, οφείλει αμέσως να παραιτηθεί".


Οι συριακές πολιτικές παρατάξεις πρέπει να συνεχίσουν τον διάλογο με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για το μέλλον της χώρας παράλληλα με τη διεξαγωγή του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, λέει αναφερόμενος στους δύο "γύρους" συνομιλιών που έχουν διεξαχθεί ανάμεσα στο συριακό καθεστώς και τη συριακή αντιπολίτευση υπό την αιγίδα της Μόσχας".

"Χρειάζεται ένας τρίτος γύρος (Μόσχα-3) συνομιλιών για την επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των διαφόρων συριακών παρατάξεων. Και όταν φθάσουμε στον γύρο 'Γενεύη-3', θα έχει εξασφαλισθεί ότι θα έχει διαμορφωθεί συριακή συναίνεση που θα δώσει την ευκαιρία στις συνομιλίες να επιτύχουν", λέει ο Ασαντ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ