Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Ο "ιερός πόλεμος" της Ρωσίας - Ιερέας ευλογεί πυραύλους!

19.10.2015 | 14:24
 Δεδομένου ότι η Ρωσία συνεχίζει να εμβαθύνει την στρατιωτική εμπλοκή της στη Συρία, η σύγκρουση λαμβάνει ολοένα και περισσότερο θρησκευτικές διαστάσεις. Στην φωτογραφία, επίσκοπος της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας ευλογεί ρωσικους πυραύλους που προορίζονται για αεροπορικές επιδρομές εναντίον Σύρων ανταρτών. Σύμφωνα με το Reuters, ο επίσκοπος ευλογεί τον πύραυλο πριν τοποθετηθεί στο ρωσικό αεροσκάφος.Η ευλογία των πυραύλων πραγματοποιείται μετα την δήλωση του Πατριάρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Κυρίλλου οτι η επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία, η οποία γίνεται εναντίον των ανταρτών που ειναι κατά του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ- Άσαντ, είναι “ιερός πόλεμος”. “Η Ρωσία έλαβε μια υπεύθυνη απόφαση να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της για την προστασία του συριακού λαού από την τυραννία των τρομοκρατών", δήλωσε ο Κύριλλος.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου η Ρωσία έχει διεξάγει υψηλό αριθμό αεροπορικών επιδρομών κυρίως εναντίον εθνικιστικών ανταρτών, με κάποιες επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους. Η Μόσχα έχει αφήσει να εννοηθεί οτι θα ειναι στην χώρα για ενα μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετακινήθηκε έχουν μεγάλες προμήθειες των αεροσκαφών, δεξαμενές, πυρομαχικά, τραγουδιστές και χορευτές κάνοντας ακόμη και για ψυχαγωγία στη Συρία.

Η Μόσχα έχει δηλώσει οτι η παρέμβαση της εχει ως στόχο τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αλλά όπως φαίνεται στους χάρτες οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στηρίζουν το καθεστώς του Άσαντ και οχι την καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ