Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Ο στρατός κατηγορεί τους αντικαθεστωτικούς

29.10.2012 | 11:35
 Η διοίκηση του συριακού στρατού κατηγόρησε τους αντικαθεστωτικούς ότι προσπαθούν να "διαμελίσουν και να καταστρέψουν" τη χώρα και τόνισε πως οι "κατάφωρες" παραβιάσεις της τετραήμερης εκεχειρία για την γιορτή του 'Ειντ αλ-Αντχα αποδεικνύουν αυτό ακριβώς, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

"Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις και να τις εξαλείψουμε με σιδηρά πυγμή για να σώσουμε τη χώρα από το κακό που προκαλούν", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του στρατού σήμερα τελευταία ημέρα της εκεχειρίας.
Οι βίαιες συγκρούσεις συνεχίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της εκεχειρίας με τους ακτιβιστές να κάνουν λόγο για περισσότερους από 500 νεκρούς μέσα σε τρεις ημέρες.

Κυβερνητικά στρατεύματα και αντικαθεστωτικοί αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της εκεχειρίας.

Σήμερα αεροσκάφη βομβάρδισαν τα περίχωρα της Δαμασκού, με στόχο κυρίως την περιοχή της Ντούμα, μετά την ανακοίνωση των αντικαθεστωτικών ότι κατέλαβαν λόφο στον οποίο υπήρχαν θέσεις του πυροβολικού.
Στην βόρεια επαρχία Ιντλίμπ, οι αντάρτες κατέλαβαν τα χωριά Σιλκέν, Χαρέμ και Νταρκούς. Ακτιβιστές επισημαίνουν πως ο έλεγχος αυτών των χωριών αποτελεί ένα σημαντικό όπλο για την δημιουργία μια "ελεύθερης ζώνης" για τους αμάχους κοντά στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ