Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

08.05.2013 | 12:12

Συρία: Οι αντάρτες κατέρριψαν μαχητικό αεροσκάφος

Οι σύροι αντάρτες κατέρριψαν σήμερα ένα μαχητικό αεροσκάφος στην επαρχία του Χαλεπίου (βόρεια Συρία)

Οι σύροι αντάρτες κατέρριψαν σήμερα ένα μαχητικό αεροσκάφος στην επαρχία του Χαλεπίου (βόρεια Συρία), ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατέρριψαν ένα μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο βομβάρδιζε περιοχή κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μενέγκ. Η τύχη του πιλότου είναι άγνωστη", τόνισε η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση.

Χθες, το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι οι αντάρτες κατέλαβαν μεγάλο τμήμα του στρατιωτικού αυτού αεροδρομίου.

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν εξάλλου σήμερα κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου, το οποίο είναι κλειστό από τον Ιανουάριο, και στο αεροδρόμιο της Ναϊράμπ.

Στις αρχές του έτους οι αντάρτες επιδόθηκαν στη "μάχη των αεροδρομίων του Χαλεπίου" για να στερήσουν από το καθεστώς το βασικό του πλεονέκτημα, πλήττοντας το διεθνές αεροδρόμιο, τα στρατιωτικά αεροδρόμια στις πόλεις Τζάραχ και Κουουέιρις ανατολικά, το αεροδρόμιο της Μενέγκ (βόρεια) και της Ναϊράμπ (νότια). Μέχρι στιγμής οι αντάρτες έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το αεροδρόμιο της Τζάραχ. Επίσης έχουν καταλάβει σχεδόν όλα τα αεροδρόμια της επαρχίας Ιντλίμπ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ