Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συρία: Στόχος αεροπορικών επιδρομών φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια

20.09.2016 | 00:01
 Συριακά ή ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια αργά σήμερα κοντά στο Χαλέπι, έπειτα από την λήξη της εκεχειρίας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ τα φορτηγά πραγματοποιούσαν μια συνηθισμένη διανομή βοήθειας που εκτελεί μια διεθνής οργάνωση σε μια περιοχή δυτικά της πόλης του Χαλεπιού και επλήγησαν από τις επιδρομές κοντά στην πόλη Ουρμ αλ Κούμπρα.
Τα Ηνωμένα Έθνη και ο Ερυθρός Σταυρός και Ερυθρά Ημισέληνος δήλωσαν πως διεξάγουν έρευνα για τις αναφορές, χωρίς να επισημάνουν σε ποια οργάνωση ανήκαν τα φορτηγά.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, έπειτα από την λήξη της παύσης των εχθροπραξιών, την οποία ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο συριακός στρατός, πραγματοποιήθηκαν 35 αεροπορικές επιθέσεις εντός και γύρω της πόλης του Χαλεπιού.

Την οργή του εξέφρασε, εν τω μεταξύ, ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για την Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα για την αεροπορική επιδρομή που έπληξε νωρίτερα σήμερα το βράδυ μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και κατευθυνόταν προς το Χαλέπι.
"Η οργή μας για αυτήν την επίθεση είναι πελώρια…Η αυτοκινητοπομπή ήταν το αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας εξασφάλισης αδειών και προετοιμασιών για να βοηθήσουμε αμάχους που βρίσκονται αποκλεισμένοι", τόνισε ο Μιστούρα με ανακοίνωση του που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters μέσα από εκπρόσωπο του στην Γενεύη.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ