Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Αναμένοντας τη νέα λαίλαπα μέτρων". Άρθρο του προέδρου του ΣΥΣΜΕΔ

26.10.2012 | 00:01

Του Ανέστη Τσουκαράκη
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)
Πρόεδρος ΣΥΣΜΕΔ


Αναμένοντας τη νέα λαίλαπα, επιδρομή σε μισθούς και συντάξεις, επιδόματα και παροχές, με αύξηση φόρων και πλήρη ισοπέδωση δικαιωμάτων, στο μυαλό μας έρχονται φράσεις που εκστομίστηκαν από έχοντες την εξουσία.: «… οι στρατιωτικοί δεν αντέχουν άλλες μειώσεις …..», «… δεν θα επιτρέψουμε άλλες μειώσεις στα εισοδήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων …..», «…. πρέπει να διασφαλίσουμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων ….» κλπ.

Τι ωραία λόγια. Τα ακούς και γεμίζει αγαλλίαση η ψυχή σου. Παίρνεις δύναμη. Κουράγιο. Νοιώθεις ότι έχεις ένα στήριγμα. Έχεις κάποιον δίπλα σου. Κάπου να ακουμπήσεις. Σιγοψέλνεις: «ε, αφού μας τα είπαν δεν φοβόμαστε τίποτα πια», «μας τα είπαν οι δικοί μας άνθρωποι, δεν φοβόμαστε», «για να τα λένε έτσι θα είναι».

Και μετά ξυπνάς. Γυρνάς και βλέπεις την ερημιά σου. Το χάος. Νοιώθεις πάλι μόνος σου, μέσα στα προβλήματά σου. Αγωνίζεσαι. Ζητάς βοήθεια, αλλά δεν έρχεται. Από πού άραγε να έρθει, αφού όλοι στο ίδιο καζάνι είμαστε, πλέον.

Μόνο ο χρόνος είναι αυτός που θα γιατρέψει και θα τιμωρήσει. Εσύ απλώς διαλέγεις σε ποια πλευρά θα είσαι. Μοναδικό το ερώτημα, μοναδική και η απόφαση. Το σύνολο όμως ......; Το σύνολο είναι αυτό που θα καθορίσει το πότε. Αναμένουμε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέντευξη Τσουκαράκη του ΣΥΣΜΕΔ,στο Onalert.Δείτε τι είπε.

Ποιοι κρατούν από το 1997 στο χρονοντούλαπο την υπόθεση του "χακί συνδικαλισμού";

"Δεν ψαρώνουμε"! Στρατιωτικοί προς κυβέρνηση για τις "δικαστικές-πειθαρχικές διώξεις"

 

 

ΣΧΟΛΙΑ