Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα περίεργα των κρίσεων στον Στρατό Ξηράς - Δεν μειώθηκαν οι ανώτατοι άλλοι την "πλήρωσαν"

26.03.2015 | 12:00
Για μείωση του αριθμού των ανωτάτων αξιωματικών κάνουν λόγο στο ΥΠΕΘΑ. Μόνο που από τις κρίσεις που έγιναν στις Ένοπλες Δυνάμεις τον τελευταίο μήνα δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

Αντιθέτως στον Στρατό Ξηράς φαίνεται ότι οι ανώτατοι είναι οι μόνοι κερδισμένοι και αξιωματικοί που βρίσκονταν στο πιο παραγωγικό σημείο της καριέρας τους αποστρατεύθηκαν.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανάλυση που κάνουν αξιωματικοί που γνωρίζουν πρόσωπα,πράγματα και αριθμούς:

•Όχι μόνο δεν μειώθηκαν οι ανώτατοι αξιωματικοί αλλά αποστρατεύθηκαν 25 συνταγματάρχες Όπλων και 24 Σωμάτων με υπηρεσία από 30 ως 32 έτη.

•Επιλεκτική εφαρμογή του ν.2439/1996, μόνο για τους συνταγματάρχες. Υποστράτηγοι παραμένουν στα σώματα (τελευταίος βαθμός εξέλιξης) για 2ο και 3ο χρόνο διατηρητέοι με πάνω από 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας ενώ ο υπόψη νόμος είναι σαφής προβλέπει ότι, κρίνονται υποχρεωτικά στις τακτικές ετήσιες κρίσεις ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους ή αποστρατευτέοι (σχετικό άρθρο 16, παράγραφοι 14, 18 και 23).

•Επίσης βάση των άρθρων 31 και 34 του ν.3883/2010, τα οποία ισχύουν από 01.01.2012 (καθορίζεται στο άρθρο 91, του ιδίου νόμου) για όλες τις τάξεις και κατηγορίες των αξιωματικών θα έπρεπε οι συνταγματάρχες που αποστρατεύθηκαν με 31, 32 και 33 πραγματικά χρόνια υπηρεσίας στις πρόσφατες τακτικές κρίσεις του Μαρτίου να τίθενται εφόσον το επιθυμούν Εκτός Οργανικών Θέσεων μέχρι τη συμπλήρωση πλήρους πραγματικής (συντάξιμης) υπηρεσίας και 1 μήνα προ της αποστρατείας τους να προάγονται στον επόμενο βαθμό. Χωρίς να μπορεί κανείς να εξηγήσει τα συμβούλια κρίσεων αποστράτευσαν αυτούς ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, δίδοντας τον επόμενο βαθμό και οδηγώντας τους στην πρόωρη συνταξιοδότηση.

Διαβάστε ακόμη:

ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΞ: Ποιοι γίνονται Ταξίαρχοι

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ