OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τα «πυρομαχικά» κατευνασμού της Τουρκίας μας…τελείωσαν κι έρχονται τα δύσκολα

08/12/2014 - 08:28
Share on FacebookShare on Twitter

Το Ανώτατο Συμβούλιο Ελληνοτουρκικής συνεργασίας έγινε για να γίνει. Ήταν το τελευταίο που είχε να κάνει η κυβέρνηση στην προσπάθεια “κατευνασμού” της “ζωηρής” Τουρκίας. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε με την συνάντηση Αβραμόπουλου-Ερντογάν, συνεχίστηκε με το ταξίδι Βενιζέλου στην Τουρκία και ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη Νταβούτογλου και υπουργών του στην Αθήνα.

Το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ένα: η Τουρκία δεν δείχνει καμία διάθεση να κάνει πίσω σ΄ όσα παράλογα ζητά και σ΄ όσα παράνομα πράττει . Στην Κύπρο και στο Αιγαίο. Ο κ.Νταβούτογλου το έκανε σαφές με τις συνεντεύξεις του σε ελληνικά ΜΜΕ.

Τα “πυρομαχικά” …κατευνασμού λοιπόν τελείωσαν . Και καλό θα είναι να καταλάβουν στην Αθήνα ότι στα ελληνοτουρκικά δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα άλλο εκτός από ένταση και πίεση.

Δυστυχώς η πολιτική πραγματικότητα που ζούμε θυμίζει όλο και περισσότερο …1996. Για να μην πούμε ότι τα δεδομένα σήμερα είναι πολύ χειρότερα. Η πολιτική αστάθεια τότε και τώρα είναι το κοινό σημείο που προβληματίζει . Σήμερα υπάρχουν επιπλέον οι επιπτώσεις της 5ετούς οικονομικής κρίσης που έχουν επηρεάσει σ΄ ένα βαθμό και τις Ένοπλες Δυνάμεις .

Το σημαντικότερο πρόβλημα όμως είναι ότι οι πολιτικές δυνάμεις που πρωταγωνιστούν στο “πολιτικό παιχνίδι” δεν δείχνουν να έχουν κατανοήσει πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει όπως πολλοί ίσως να σπεύσουν να υποστηρίξουν ότι “πρέπει η κυβέρνηση να στηριχθεί και να μην έχουμε εκλογές και αστάθεια” ή από την άλλη να “πάμε τώρα σε εκλογές για να προκύψει μια νέα κυβέρνηση”. Η πολιτική αντιπαράθεση όποια εξέλιξη κι αν έχει , δεν πρέπει να αποτρέψει την προσπάθεια δημιουργίας ενός “εθνικού μετώπου” το οποίο θα μεταδίδει σιγουριά και αποφασιστικότητα στα εθνικά θέματα και ειδικά στα ελληνοτουρκικά που σίγουρα μπαίνουν σε “σκληρή φάση”. Δεν υπάρχει αυτή η αίσθηση και γι΄ αυτό λέμε ότι αν όχι όλα ,πάντως πολλά απ΄ όσα συμβαίνουν σήμερα μας θυμίζουν το 1996.

Κι επειδή πάθαμε τότε πολλά που ακόμη και σήμερα πληρώνουμε ας δείξουμε ότι τουλάχιστον μάθαμε.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δηλώνουν μέσω των δημόσιων δηλώσεων των πολιτικών τους προϊσταμένων, έτοιμες για όλα. Ελπίζουμε το ίδιο να ισχύει και για το πολιτικό μας σύστημα το οποίο θα κληθεί να διαχειριστεί την όποια δυσκολία προκύψει με τον επιθετικό γειτονά μας.

Η φωτογραφία του Νίκου Παναγιωτόπουλου από την εορτή του Αγίου Νικολάου στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων είναι επίκαιρη. Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας ανάβει ένα κερί στην χάρη του. Ας ελπίσουμε ότι θα “πιασει τόπο”…

Tags: ΑΙΓΑΙΟΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΚΡΙΣΗΚΥΠΡΟΣ

Related Posts

F-16 - Αιγαίο
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

19/12/2025 - 18:58
Τουρκία - διπλωματικές πηγές
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 θα γίνει το ΑΣΣ με την Τουρκία

17/12/2025 - 18:18
ATR-72 - FIR Αθηνών
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικά ATR-72 και UAV έκαναν τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

16/12/2025 - 17:25

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: «Τέλος» ο ναύαρχος Χόλζι από την διοίκηση της SOUTHCOM – Διαφωνούσε με τις επιθέσεις κατά «ναρκωτρομοκρατών»

Συρία: Φονικά πλήγματα των ΗΠΑ σε δεκάδες στόχους του ISIS – «Πολύ βαριά αντίποινα» [vid, pics]

Ουκρανία: Επτά νεκροί από πλήγμα ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου στην Οδησσό [vid]

Εμφύλιος στο Σουδάν: Ο Μάρκο Ρούμπιο ζητάει να κηρυχθεί ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός

Οι πληρωμές και φοροελαφρύνσεις σε συνταξιούχους, ενοικιαστές, ιδιοκτήτες και μισθωτούς το 2026 – Αύξηση μισθών και μείωση ΕΝΦΙΑ

Ιράν: Εκτέλεσε άνδρα που κατηγορήθηκε για συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ

Λωρίδα της Γάζας: Πέντε νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό σε καταυλισμό εκτοπισμένων

Ναβρότσκι σε Ζελένσκι: «Στην Πολωνία θεωρούμε ότι η Ουκρανία είναι αχάριστη, δεν εκτιμάτε τη βοήθειά μας»

Top News

Ο Στέφανος Παπαδόπουλος έβαλε τα κλάματα on air: «Ο Γιώργος Μαζωνάκης να έρθει να με κοιτάξει στα μάτια»

Γιώργος Μαζωνάκης: «Τον βοήθησα ανθρώπινα και εισέπραξα αχαριστία» λέει πρώην συνεργάτης του τραγουδιστή

Για ποιους οδηγούς είναι υποχρεωτικό το «Σ» στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου - Πότε επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες, βροχές και χιόνια στα ορεινά - Με κρύο θα περάσουμε τα Χριστούγεννα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert