Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα σκάνδαλα φέρνουν αλλαγές στους εξοπλισμούς - "Τέλος" οι αντιπρόσωποι

03.01.2014 | 15:05
Αλλαγές στον τρόπο προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Αφορμή τα όσα αποκαλύπτονται με στοιχεία πλέιν για τα σκάνδαλα στους εξοπλισμούς. Αλλαγές που προβλέπουν και το τέλος των αντιπροσώπων των εταιρειών.
Σύμφωνα με τη δήλωση Αβραμόπουλου “η θωράκιση του δημοσίου συμφέροντος στον ευαίσθητο  χώρο  των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και γενικότερα, είναι διαρκής προτεραιότητα της Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά.
 
Αυτό ήταν και το θέμα της χθεσινής μας συνάντησης με τον Πρωθυπουργό.
 
Επεξεργαζόμαστε και θα παρουσιάσουμε σύντομα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή θεσμικές παρεμβάσεις, αλλά και αλλαγές στις πρακτικές συναλλαγών μεταξύ κράτους και εταιρειών, κατά τρόπον ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η διαφάνεια και να προστατεύεται το κύρος, η αξιοπιστία και η εθνική αποστολή  των Ενόπλων Δυνάμεων. 
 
Τα φαινόμενα που βλέπουμε είναι απόρροια των μεγάλων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Μπορεί σήμερα να μην υλοποιούμε εξοπλιστικά προγράμματα, ωστόσο, στόχος μας είναι να διατηρήσουμε και να πετύχουμε τη βέλτιστη απόδοση του υφιστάμενου εξοπλισμού. Μέσα από προγραμματισμό και αποδοτική διαχείριση των πόρων.
 
Στο αμέσως προσεχές διάστημα, και αφού  έχουμε διαμορφώσει το σχέδιο των προτάσεων μας για τις αλλαγές στο σύστημα προμηθειών, θα συγκαλέσουμε κοινή συνάντηση της Επιτροπής Εξωτερικών, Άμυνας και Εξοπλισμών της Βουλής, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της και να ακουσθούν οι εισηγήσεις τους, με στόχο την διαμόρφωση ενός σχεδίου-πλαίσιο το οποίο θα τεθεί προς έγκριση και ψήφιση από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το ΚΥΣΕΑ και βέβαια, επικύρωση από την ελληνική Βουλή”.
 
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ