Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ταγίπ δεν βγαίνεις πρόεδρος"! Δημοσκόπηση για Ερντογάν

01.02.2014 | 00:21
Πονοκέφαλο πρέπει να προκάλεσαν στον Τουρκο Πρωθυπουργό τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα δημοσκόπησης που δημοσίευσε η Cumhuriyet βασιζόμενη στον πολιτικό επιστήμονα Bulent Tanla.

 
Συγκεκριμένα η Cumhuriyet γράφει  για τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από τον κ. Bulent Tanla, και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας:


- Το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ ναι μεν φαίνεται να κερδίζει το 35% - 40% των ψήφων στις προσεχείς δημοτικές εκλογές
-Ο κ. Ερντογάν, ωστόσο, δεν είναι πλέον αρκετά ισχυρός ώστε να κερδίσει – εάν θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Τουρκίας – τις προεδρικές εκλογές από τον 1ο γύρο, ενώ στο 2ο γύρο, η Αντιπολίτευση δεν αποκλείεται να συνταχθεί σύσσωμη στο πλευρό του (όποιου) αντιπάλου του κ. Ερντογάν. 
 
Ο κ. Tanla εκτιμά ότι ο κ. Ερντογάν έχει τρεις εναλλακτικές επιλογές:

-Να προχωρήσει σε αναθεώρηση του Συντάγματος, όπου θα προβλέπεται εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το Κοινοβούλιο
- Να αλλάξει το καταστατικό του ΑΚΡ, ώστε να μπορέσει να μπορέσει να παρατείνει τη θητεία του στην Πρωθυπουργία – δυνατότητα που του απαγορεύει το ισχύον καταστατικό
- Να εγκαταλείψει την πολιτική.
 
Ο πολιτικός επιστήμονας κ.Tanla ισχυρίζεται ότι μοιράστηκε τα συμπεράσματα της έρευνάς του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος φέρεται να άκουσε την ανάλυσή του, απέχοντας ωστόσο από οποιοδήποτε σχόλιο. 

Διαβάστε ακόμη:

Πέφτει η δημοτικότητα του Ερντογάν


New York Times: Ο Ερντογάν ακολουθεί "καταστροφική πορεία"


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ