Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ταγίπ παραιτήσου" - Νέες διαδηλώσεις ,με ένταση και συγκρούσεις

03.06.2013 | 20:56
“Εκρηκτική” είναι η κατάσταση στην περιοχή Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, όπου βρίσκεται το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν.

Χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι ξεκίνησαν από την πλατεία Ταξίμ, έχουν συγκεντρωθεί και φωνάζουν συνθήματα, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με μαρτυρία που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η αστυνομία προχώρησε στη ρίψη των δακρυγόνων, όταν περίπου 1.000 διαδηλωτές, κυρίως νεολαίοι, κινήθηκαν προς τις γραμμές των αστυνομικών στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι φωνάζοντας “Ταγίπ παραιτήσου”.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε ότι επεισόδια σημειώθηκαν και στην Κωνσταντινούπολη, ενώ δεκάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί και στην πλατεία Ταξίμ, διαμαρτυρόμενοι για τον άτυχο 20χρονο Μεχμέτ Αϊβαλίτας, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε χθεσινή διαδήλωση στην Άγκυρα, όταν παρασύρθηκε από ένα ταξί.

Στο μεταξύ, η Συνομοσπονδία των Ενώσεων του Εργαζόμενων στο Δημόσιο της Τουρκίας (KESK), ανακοίνωσε προειδοποιητική 48ωρη απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη, 4 και 5 Ιουνίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των τελευταίων τεσσάρων ημερών.

«Η κρατική τρομοκρατία ενάντια στις μαζικές διαμαρτυρίες σε ολόκληρη τη χώρα έδειξε για ακόμη μία φορά την εχθρότητα της κυβέρνησης του Κόμματος Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης προς τη δημοκρατία», αναφέρεται σε δήλωση της Συνομοσπονδίας, η οποία συνενώνει 240.000 μέλη 11 συνδικάτων. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ