Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκδήλωση ΤΕΘΑ για τους ευεργέτες Κίμωνα και Μαίρη Κοσμέτου

17.12.2012 | 08:33
Για πρώτη φορά έγινε κοινή εκδήλωση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και του Νέου κύκλου  Κωνσταντινοπουλιτών αφιερωμένη στη μνήμη των ευεργετών Κίμωνα και Μαίρης Κοσμέτου , στο πνευματικό κέντρο Κωνσταντινοπουλιτών.
   
Η ελληνική ψυχή ανά τους αιώνες μεγαλούργησε επιδεικνύοντας δείγματα μεγαλοψυχίας, γενναιοδωρίας, αλτρουισμού και αυτοθυσίας. Οι υψηλές αυτές αξίες και τα ιδανικά του Έλληνα νοηματοδοτούν την ύπαρξή του, συνυφαίνονται στενά με την ταυτότητά του και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής του κληρονομιάς.

Τα παραπάνω στοιχεία τα αναγνωρίζουμε στην προσωπικότητα των Ελλήνων ευεργετών, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να διαθέσουν μεγάλα χρηματικά ποσά και ακίνητη περιουσία για τη δημιουργία κοινωφελών έργων, δείχνοντας έμπρακτα την έντονη φιλοπατρία τους.
Στην κατηγορία αυτή ανήκει και η Μαίρη Κοσμέτου, χήρα του Κίμωνα Κοσμέτου επιχειρηματία από την Κωνσταντινούπολη, που  γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το έτος 1900 και απεβίωσε στην Αθήνα το έτος 1985.

Η Μαίρη Κοσμέτου με την από 24 Απρ. 1974 διαθήκη της άφησε στον Ελληνικό Στρατό (Τ.ΕΘ.Α) σημαντική Ακίνητη και κινητή περιουσία. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ