Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους το κατοχικό δάνειο"! Τσίπρας καλεί Βερολίνο

08.02.2015 | 21:09
“Ηθική υποχρέωση” και “χρέος μας απέναντι στην ιστορία” ,”χρέος απέναντι σ΄ όσους πολέμησαν κατά του φασισμού” η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έριξε την βόμβα προς το τέλος των προγραμματικών του δηλώσεων, οι οποίες σ΄ ότι αφορά στα οικονομικά ήταν “προσεκτικές” σε μια προσπάθεια να μην “ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά” στην σύγκρουση με την Γερμανία και τους δορυφόρους της. Η δήλωση επιβεβαίωση όμως για την διεκδίκηση του κατοχικού δανείου, ήταν ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει πίσω στους παραλογισμούς του Βερολίνου και ότι αν χρειαστεί θα αντεπιτεθεί.

Είπε ο Τσίπρας:

«Δεν θα μπορούσα να παραλείψω μια ηθική υποχρέωση, όχι μόνο απέναντι στο λαό μας αλλά στην Ιστορία και όλους τους λαούς της Ευρώπης που αγωνίστηκαν κι έδωσαν το αίμα τους ενάντια στο φασισμό», ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίρπας, για να διακοπεί από τα χειροκροτήματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Και χαρακτήρισε ιστορική υποχρέωση της κυβέρνησης η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων. «Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε τη συνδρομή όλων», είπε, αφήνοντας φυσικά εκτός τη Χρυσή Αυγή, μιλώντας για τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξους.
Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια ημέρα που ο Τσίπρας συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πούτιν έγινε γνωστό ότι η Μόσχα θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από το Βερολίνο που αγγίζουν τα 4 τρις ευρώ.

Είναι σίγουρο ότι η σύγκρουση θα είναι σφοδρή. Ποιος θα κερδίσει κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Ένα είναι βέβαιο πάντως. Στο Βερολίνο ότι και να γίνει θα πρέπει να έχουν καταλάβει ότι το “κάνω ότι θέλω” τελειώνει…

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ